"Tā ir arī mana bērnības trauma." Inga Grencberga par jaunās grāmatas saturu un tapšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Rakstnieces un režisora Dž. Dž. Džilindžera sievas Ingas Grencbergas otrās grāmatas "Marija /deɪʒɑˈv(j)u/" iznākšanu lasītāji gaidīja teju četrus gadus. Pagājušajā piektdienā restorānā "Osiris" tā beidzot piedzīvoja atvēršanas svētkus. Par ko ir grāmata un kādos apstākļos tā tapusi, izdevumam "Privātā Dzīve" pastāstījusi pati autore.

"Grāmatā ir daļa no manis pašas piedzīvotā, tostarp par vardarbību skolas laikos. Jā, tā ir arī mana bērnības trauma. Bija laiks, kad skolā biju tā meitene, ko apsmej un izsmej. Joprojām man nav atbildes uz šo jautājumu – kāpēc?" Grāmatas atklāšanas svētkos Ingu ar savu klātbūtni atbalstīja viņas vīrs režisors Dž. Dž. Džilindžers.

Viņš atzīst, ka sievas grāmatu satura ziņā nekādā veidā nav ietekmējis.

"Taču es radīju rakstīšanai atbilstošu vidi. Vasarās, kad ar auto braucām ilgstošos ceļojumos, no rītiem vienmēr viņai pasniedzu brokastis, pēcpusdienā glāzi vīna, vakarā vakariņas. Tādā ziņā es viņai palīdzu, bet radošajā procesā neiejaucos," uzsver viņš.

Grāmata tapusi triju ceļojumu laikā – uz Spāniju, Grieķiju un Itāliju. "Ikreiz, kad vīrs veica apartamentu rezervāciju, rādīja man telpu fotogrāfiju un teica: "Redz, kur tev būs galdiņš, pie kura rakstīt.""

Visai interesanta ir grāmatas nosaukuma tapšana. "Grieķijā sēdējām kādā tavernā, un Džilis man prasa, kā sauksies grāmata. Teicu, ka neteikšu, vien atklāju, ka galvenā varone ir Marija. Viņš uzreiz: "Dežavū." Tā arī radās grāmatas nosaukums,» atminas rakstniece. 

Kā zināms, šī gada maijā Grencberga un Dž. Dž. Džilindžers svinēs jau astoto kāzu jubileju. 

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 26. marta numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu