VIDEO "Tas nav Krievijas lielais uzbrukums, tas vēl tikai būs." Rajevs par karu Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas Saeimas deputāts, bijušais Latvijas Sauszemes spēku komandieris, atvaļinātais pulkvedis Igors Rajevs intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" norādījis, ka Krievijas lielais uzbrukums Ukrainā ir vēl tikai priekšā.

Rajevs raidījumam "Rīta panorāma" prognozē, ka Krievijas lielais uzbrukums Ukrainai gaidāms vasarā.

"Krievija gatavo rezerves, ir papildu vienības, bet nav zināms, kurā virzienā būs lielais uzbrukums. Šobrīd ir novārdzināšanas taktika – lēnām, pa centimetram katru dienu [Krievijas armija] laužas uz priekšu. Tas nav Krievijas lielais uzbrukums, tas vēl tikai būs," skaidro militārais eksperts.

Krievijas uzbrukumi enerģētikas objektiem Ukrainā ir epizodiskas darbības, un Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas neļauj Krievijas aviācijai darboties gaisa telpā. Krievijas raķešu triecieni pa enerģētikas uzņēmumiem bijuši domāti, lai atvilktu pretgaisa aizsardzības sistēmas no frontes līnijas un tur varētu saimniekot Krievijas lidmašīnas.

Pēc jaunā Ukrainas armijas komandiera Oleksandra Sirska nozīmēšanas ir redzami pavērsieni, atzina Rajevs. Ja pēc Avdijivkas zaudēšanas Ukrainai draudēja frontes pārraušana, taču Sirskis aizsūtījis vienības uz frontes vājajām vietām, neļaujot Krievijas armijai izlauzties cauri frontei.

Video: LTV intervija ar Igoru Rajevu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu