"Ikviens, kurš to darītu, kļūtu par elles izdzimumu." Kremlis draud savas valsts sportistiem (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas neitrālie sportisti, kuri parakstītu dokumentu, nosodot "speciālo militāro operāciju" jeb Krievijas izvērsto karu pret Ukrainu, lai varētu piedalīties gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs, kļūtu par elles izdzimumiem, paziņojis smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 2023. gada izskaņā paziņoja, ka atļaus Krievijas sportistiem, kuri kvalificējušies olimpiskajām spēlēm Parīzē, piedalīties individuāli neitrālā statusā bez karoga, himnas un/vai citas valsts simbolikas. Tāpat sportisti nedrīkst būt saistīti ar agresorvalsts spēka struktūrām.

Martā kļuva zināms, ka SOK nepieprasīs Krievijas sportistiem parakstīt Krievijas karu nosodošu dokumentu, lai varētu piedalīties olimpiādē.

"Skaidrs, ka neviens nevarēja iedomāties, ka krievu sportistam, lai varētu piedalīties Olimpiādē, būtu jāparaksta kaut kāds "speciālo militāro operāciju" nosodošs papīrs, lai par sudraba grašiem pārdotu savu dzimteni," Krievijas medijos citēts Peskovs. "Ikviens, kurš to darītu, kļūtu par elles izdzimumu."

"Vismaz šobrīd šķiet, ka šāda nosacījuma nav un uz olimpiskajām spēlēm varēs braukt visi, kuri kvalificējušies. Tas ir paša sportista un federāciju lēmums," viņš sacīja.

Peskovs arī izteicās, ka Krievija vairs īsti neuztur kontaktus ar SOK.

Iepriekš SOK pavēstīja, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem tiks liegta iespēja piedalīties olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Par dalību noslēguma ceremonijā vēl tiks lemts.

SOK paziņoja, ka Parīzes spēlēs piedalīsies aptuveni 36 Krievijas un 22 Baltkrievijas sportisti. Krievijai maksimāli iespējamais sportistu skaits Olimpiādes spēlēs ir 54, bet tas, visticamāk, netiks sasniegts. 

2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu