Iļja Kurucs: Ieguldīšu dvēseli smagā darbā, lai sasniegtu mērķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Iļja Kurucs (ar bumbu)
Latvijas basketbolists Iļja Kurucs (ar bumbu) Foto: www.euroleaguebasketball.net

Iļja Kurucs vēlas pārspēt Latvijas izlases spēlētājus brāļus Rodionu un Artūru, lai kļūtu par labāko basketbolistu ģimenē.

Tāpat kā vecākie brāļi, arī Iļja basketbolā sāka trenēties piecu gadu vecumā. Cēsu sporta skolā brāļus trenēja vectēvs Vladimirs Kiseļovs, kurš aktīvi seko mazdēlu gaitām ārzemēs.

Latvijas izlases spēlētāji Rodions un Artūrs šosezon pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Mursijas UCAM, kas regulārā čempionāta kopvērtējumā šobrīd ieņem augsto ceturto vietu.

16 gadus vecais Iļja Kurucs pagājušajā nedēļā Dubaijā piedalījās jauniešu Eirolīgas kvalifikācijā, kur viņš pārstāvēja "Next Generation Dubai" komandu, kas ieguva trešo vietu, taču nākamajai kārtai nekvalificējās.

B apakšgrupā "Next Generation Dubai" ar 82:67 pārspēja Spānijas komandas "Valencia" vienaudžus, otrajā spēlē ar 84:66 - Boloņas "Virtus" jauniešus, bet trešajā mačā ar 69:70 piekāpās Kauņas "Žalgiris" junioriem.

Savukārt cīņā par trešo vietu Iļjas Kuruca pārstāvētā "Next Generation Dubai" ar 86:79 papildlaikā pārspēja Francijas jauniešu komandu Lionas ASVEL.

Centra pozīcijas spēlētājs Iļja Kurucs četros mačos vidēji spēlēja 16 minūtes, guva 6,5 punktus (1p. 3/3, 2p. 10/11, 3p. 1/4) un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas.

"Uzaugt kopā ar brāļiem bija jautri – strādājām gan laukumā, gan ārpus tā. Viņi man it visā palīdzēja – basketbolā, sadzīvē, psiholoģijā, praktiski visur," intervijā Eirolīgas mājaslapā citēts Iļja Kurucs.

Vecākais brālis Rodions dzimis 1998. gadā, Artūrs ir divus gadus jaunāks, bet Iļja pasaulē nāca 2007. gada jūlijā. 2015. gadā Rodions un Artūrs pārcēlās no Latvijas uz Spāniju, kur turpināja basketbolista karjeras attīstību.

"To laiku atceros visai labi, ļoti priecājos par viņiem. Mums visiem ir bijis sapnis spēlēt basketbolu ārzemēs," brāļu pārcelšanos uz Spāniju atcerējās Iļja, kurš tolaik bija vien septiņus vai astoņus gadus vecs.

Salīdzinot savu spēli ar brāļu prasmēm un dotumiem, Iļja uzskata, ka viņa ķermenis ir līdzīgs Rodiona aprisēm, savukārt metiena tehnika līdzinās Artūra metienam.

"Abi brāļi man bijuši kā piemērs, bet galvenā persona, kas man basketbolā palīdzēja augt, bija vectēvs. Viņš mani ir trenējis, kopš piedzimu."

Atšķirībā no Rodiona un Artūra, kuri pusaudžu vecumā pārcēlās uz Spāniju, jaunākais brālis izvēlējies iet citu ceļu – viņš skolojas "Get Better" jeb "Kļūsti labāks" akadēmijā Čehijā.

"Šī ir vieta, kur treneri strādā spēlētāju labā, nevis kāro izcīnīt titulus," pieredzi Čehijā vērtēja Iļja Kurucs.

Arī nesen gūtā pieredze Eirolīgas jauniešu turnīrā bijusi vērtīga pieredze, pēc kuras var izdarīt secinājumus.

"Redzēju, ka man jāspēlē agresīvāk, vairāk jādodas caurgājienos uz grozu, kā arī jāizmanto manu prasmju stiprās puses."

Iļja Kurucs atzīst, ka vēlas pārspēt brāļus, lai būtu labākais basketbolists ģimenē.

"Ticu, ka tas, ka mani brāļi ir talantīgi basketbolisti, sniedz man priekšrocības un atpazīstamību. Tomēr jūtu, ka man ir savs dzīves ceļš, un vēlos, lai mani vērtē pēc manām darbībām dzīvē un basketbolā," norādīja jaunākais brālis.

"Vēlos kļūt par labāko basketbolistu Kurucu ģimenē. Ieguldīšu dvēseli smagā darbā, lai sasniegtu šo mērķi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu