VIDEO Nesāks kriminālprocesu par Stradiņa slimnīcas ēkas projektu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) notiek nepabeigtā jaunā A2 korpusa pārņemšanas darbi, sakarā ar to, ka starp būvkompāniju "Velve" un PSKUS tika lauzts būvniecības līgums.
Pie Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) notiek nepabeigtā jaunā A2 korpusa pārņemšanas darbi, sakarā ar to, ka starp būvkompāniju "Velve" un PSKUS tika lauzts būvniecības līgums. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ģenerālprokuratūra noslēgusi pārbaudi un nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā. Šis lēmums nepatīkami pārsteidzis slimnīcas vadību,  vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pārbaudes laikā tika vērtēts, kādi ir bijuši šķēršļi ES fondu līdzfinansējuma apguvei, vai tie savlaicīgi tikuši apzināti, kāda ir bijusi projektā iesaistīto amatpersonu rīcība, lai netiktu apdraudēts projekta īstenošanas termiņš un novērsti vai mazināti iespējamie zaudējumi.

Pārbaudē secināts, ka galvenie projekta īstenošanu kavējušie faktori ir bijusi Covid-19 pandēmija un karš Ukrainā, kā arī būvnieka SIA "Velve" nodrošināto strādnieku trūkums.

Tāpat konstatēts, ka slimnīcas valde ir izmantojusi būvniecības līgumā paredzētās pasūtītāja tiesības – būvniekam doti norādījumi, regulāri pieprasīta papildu informācija, izdots saistošs rīkojums, piemēroti līgumsodi.

Tāpat tikusi apsvērta līguma vienpusēja izbeigšana, taču saskatīti riski. Prokuratūras ieskatā, izvērtējot iespējamos riskus, līguma vienpusēja izbeigšana 2023. gada vidū, kad tika identificēts Eiropas Savienības līdzfinansējuma neapgūšanas risks, slimnīcai radītu vēl lielākus zaudējumus. Līdz ar to nav pamata valdes rīcību, vienpusēji neizbeidzot līgumu ar būvnieku jau 2023. gada vidū, vērtēt kā bezdarbību.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Panorāmas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu