"VEF Rīga" basketbolisti LIBL ceturtdaļfināla spēlē uzvar "Rīgas Zeļļus"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētāji priecājas par uzvaru Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlē, kurā tiekas "VEF Rīga" un "Ogre" basketbola komandas "Rimi" Olimpiskajā centrā.
"VEF Rīga" spēlētāji priecājas par uzvaru Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas spēlē, kurā tiekas "VEF Rīga" un "Ogre" basketbola komandas "Rimi" Olimpiskajā centrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar "VEF Rīga" panākumu divu Rīgas komandu cīņā piektdien sākās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) izslēgšanas turnīra spēles.

"VEF Rīga" pieveica "Rīgas Zeļļus" ar 87:72 (21:15, 14:18, 20:20, 32:19).

"VEF Rīga" komandā Gregorijs Vitingtons sakrāja 26 punktus un 11 atlēkušās bumbas, pa 16 punktiem guva Džaizeks Lotijs, kura kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, un Arnaldo Toro Barea, kurš izcīnīja 11 bumbas zem groziem, kā arī piecreiz pārķēra bumbu. 11 punktus guva Šons Paipss.

"Rīgas Zeļļiem" rezultatīvākais ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām atlēkušajām bumbām bija Džordans Hanters, 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Toms Skuja, bet Juris Vitols guva 11 punktus.

"Vefieši" līdz trešās ceturtdaļas beigām ne reizi neļāva pretiniekiem izvirzīties vadībā, kaut gan lielu pārsvaru neieguva, pirmajā puslaikā divreiz panākot septiņu punktu pārsvaru. Pēc Džaizeka Lotija trīspunktu metiena mājinieki panāca 21:14, bet otrajā ceturtdaļā pēc Pētera Piņņa divpunktnieka - 31:24.

Tālu atrauties neizdevās, un 51 sekundi pirms puslaika beigām Rihards Berkolds ar trīspunktu metienu rezultātu izlīdzināja - 33:33.

Pirmo reizi vadībā "Rīgas Zeļļi" izvirzījās 12 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad precīzs bija Ričarda Daniela Vanaga divpunktu metiens - 53:52. Tomēr pēdējā ceturtdaļas sekundē vadību mājiniekiem ar precīzu tālmetienu atguva Lotijs.

Pēdējoreiz neizšķirts bija, rezultātam esot 59:59, bet septiņu punktu izrāvienu "vefieši" piecas ar pusi minūtes līdz spēles beigām pabeidza ar Gregorija Vitingtona divpunktu metienu un rezultātu 58:51.

Līdz spēles beigām "VEF Rīga" pārsvaru vēl palielināja. Sekundi pirms spēles beigām Lotijs pretēji pieņemtajai praksei spēlēs, kurās rezultāts ir izšķirts, neuzbrukt grozam, guva divus punktus, un Vanags ar ķermeni viņu pagrūda.

Laukumā konfliktsituācijas atrisināšanai vajadzēja doties arī apsargiem, un pēc videoatkārtojuma noskatīšanās diskvalificējošo piezīmi saņēma Berkolds un Šons Paipss "VEF Rīga" komandā, bet tehnisko piezīmi - cits "Rīgas Zeļļu" spēlētājs Uģis Pinete, kuram tā bija piektā piezīme spēlē.

Spēles galarezultātu fiksēja Roberts Blums, iemetot soda metienu.

Pamatturnīrā trešā ar bilanci 24-6 finišēja "VEF Rīga", bet "Rīgas Zeļļi" (18-12) ierindojās sestajā vietā.

"VEF Rīga" pēdējās divās pamatturnīra spēlēs savā laukumā ar 81:74 pieveica "Ogri" un ar 80:78 - Raplas "Avis Utilitas".

Arī "Rīgas Zeļļi" pēdējās divās spēlēs svinēja uzvaras, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, ja tajā ieskaita arī zaudējumu Latvijas kausa finālā. Pēdējās divās cīņās rīdzinieki mājās ar 59:56 apspēlēja Tartu vienību un ar 81:79 - "Liepāju".

"Vefiešiem" līdz šim rezultatīvākais ir bijis Šons Paipss, kurš vidēji mačā ir guvis 16 punktus, taču komandai ir raksturīgs plašs punktu guvēju loks.

"Rīgas Zeļļiem" Ričards Daniels Vanags ir guvis vidēji 16,9 punktus spēlē, bet Aizeja Osborns - 15,1 punktu.

"VEF Rīga" vienībai nevarēja palīdzēt savainotie aizsargi Dairis Bertāns un Roberts Bērziņš, bet pretiniekiem - Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kuri uzsākuši 3x3 basketbola sezonu, pēdējās spēles kluba sastāvā aizvadot attiecīgi janvāra un februāra vidū. Viņi kopā vidēji mačā šosezon guva 20,9 punktus un izcīnīja 13,4 atlēkušās bumbas.

Šosezon abas komandas šosezon savā starpā bija tikušās trīsreiz. Decembra beigās "Rīgas Zeļļi" LIBL spēlē uzvarēja ar 93:86, bet februāra vidū "VEF Rīga" revanšējās (98:77), trīs dienas vēlāk uzvarot arī Latvijas kausa finālā (94:69).

Plkst.15 olimpiskajā centrā "Ventspils" laukumā dosies Ventspils un Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvētā Tartu komanda, spēli tiešraidē translējot tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu