Kā svinēt Lieldienas? Sestdienas pasākumu ceļvedis Rīgai un Pierīgai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lieldienu noskaņas Āgenskalna tirgū
Lieldienu noskaņas Āgenskalna tirgū Foto: Jānis Škapars/TVNET

30. martā Rīgā turpināsies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā. Tāpat arī Pierīgas novados Lieldienās notiks daudzi kultūras un izklaides pasākumi.

Šodien no plkst.11.30 līdz 13.30 un no plkst.15 līdz 17 Rīgas porcelāna muzejā notiks radošā darbnīca "Lieldienas".

Tajā iecerēts izzinošs priekšlasījums par Latvijā ražotiem porcelāna izstrādājumiem, kas asociējas ar Lieldienām, porcelāna šķīvju dekorēšana Lieldienu tematikā ar virsglazūras krāsām. Dalībai darbnīcā īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem no sešu gadu vecuma, jaunieši, seniori, cilvēki ar kustību traucējumiem.

Šodien plkst.12 kultūras centra "Imanta" Mazajā zālē notiks izrāde bērniem "Koklītes ceļojums". Izrādē aktieris Edgars Lipors monoizrādē pasakas formā iepazīstinās bērnus ar dažādiem latviešu tautas mūzikas instrumentiem.

Savukārt plkst.15 Rīgas Lutera baznīcā, Torņakalnā, būs klausāms koncerts "Bahs. Jāņa pasija", kurā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Vidzemes kamerorķestris, mākslinieciskais vadītājs un diriģents Andris Veismanis, Aija Veismane (soprāns), Sniedze Kaņepe (alts), Mārtiņš Zvīgulis (tenors), Matīss Pēteris Circenis (baritons), Artūrs Švarcbahs (bass), Gertruda Jerjomenko (ērģeļpozitīvs).

Viens no centrālajiem svētku piedāvājumiem būs iespēja ikvienam rīdziniekam izšūpoties īpaši Lieldienu laikam izvietotajās "Saules šūpotnēs" 31.martā un 1.aprīlī no plkst.11 līdz 20 Doma laukumā, Rātslaukumā, Līvu laukumā, Bastejkalnā, Ziemeļblāzmas parkā, kā arī pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".

Doma laukumā visus priecēs īpaši šiem svētkiem tapušie 14 jaunie vides mākslas dizaina objekti - "Doma gaiļi".

Savukārt svētdien, 31.martā, plkst.12 kultūras centra "Imanta" pagalmā lieli un mazi aicināti svinēt Pārdaugavas Lieldienas. Svētku programmā - sadziedāšanās un rotaļas kopā ar folkloras kopām "Ogas" un "Savieši", olu krāsošana, ripināšana, šūpošanās, meistardarbnīcas. Pasākumu vadīs Iveta un Vidvuds Medeņi.

Plkst.12 Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē notiks zīmējumu teātris "7 pasakas par Ņukucīti".

No plkst.12 līdz 16 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks pasākums "Liela nāca Lieldieniņa". Tajā piedalīsies Rīgas Danču klubs, postfolka mūzikas grupa "Katrīnas Dimantas trio", etno mūzikas grupa "Zeidi", pasākuma vadīs Salvis Sprūžs.

No plkst.16 līdz 17 Kultūras centra "Mazā ģilde" Lielajā zālē notiks Lieldienu koncerts "Halleluyah", kurā piedalīsies senās mūzikas ansamblis "Ludus" (mākslinieciskā vadītāja Māra Birziņa), Rūdis Cebulis (soprānists) un Beatrise Vilde (mecosoprāns).

Savukārt pirmdien, 1.aprīlī, no plkst.12 līdz 14.30 VEF Kultūras pilī notiks pasākums "Riti, riti, Saulīte!" Tajā piedalīsies Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels, vadīs Zoja Heimrāte. Būs iespēja dziedāt dziesmas un iet rotaļās, piedalīties tradicionālajos rituālos un citās izklaidējošās aktivitātēs, kā arī šūpoties.

No plkst.12 līdz 17 Mežaparka Lielajā estrādē par godu svētkiem notiks pasākums "Lieldienu pikniks". Sanākušos izklaidēs postfolkloras grupa "Daba San" un folkloras kopa "Teikas Muzikanti", kā arī būs izglītojošas aktivitātes bērniem. Pasākumu vadīs Juris Mūrmanis.

No plkst.14 līdz 16 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks jampadracis Lieldienās ar orķestri "Rīga". Jampadracī piedalīsies orķestra "Rīga" metālpūšamo instrumentu grupa Kristiana Kalvas vadībā, Dmitrijs Pudovs no Rīgas Cirka skolas, un koncertu vadīs Raitis Zapackis.

Lieldienu svētku programmu noslēgs Pavasara festivāla "Windstream" koncerts" Parīzes iedvesmotie" 12.aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē. Tajā piedalīsies Adelaide Ferjēra un orķestris "Rīga".

Pierīgā

Ādažu novadā 30.martā notiks "Lieldienu tirdziņš Ādažos". Tas paredzēts Līgo laukumā, Gaujas ielā 10A. Apmeklētājus gaidīs amatnieku izstrādājumi, mājražotāju gardumi, gardēžu ieliņa un izlaides visai ģimenei.

31.martā Carnikavas Novadpētniecības centrā notiks radošās darbnīcas - aktivitātes kopā ar "Mazo stiprinieku", Lielās koka galda spēles, olu krāsošana un ripināšana un šūpošanās

Dienas vidū pie Ādažu kultūras centra paredzēti lieldienu pasākumi - pa Lieldienu zaķa pēdām kopā ar radošo apvienību "Pasaku nams", plānota šūpošanās, jautras dziesmas, spēles un rotaļas par Lieldienām un Lieldienu tradīcijām. Iecerēta arī olu krāsošana ugunskurā kopā ar tradīciju kopu "Ābols".

Ropažu novada Vangažos 30.martā lieldienu ieskandināšana notiks kopā ar Lēdurgas kultūras nama Folkloras kopu "Putni", bērnu vokālo ansambli "Pumpuriņi" un bērnu deju kolektīvu "Pīlādzītis".

31.martā plānots pasākums autofotoorientēšanās Garkalnes pagastā, lieldienu lustes pie Garkalnes kultūras nama kā arī Lieldienu pasākums Līgo parkā "Nu atnāca Lieldiņa!".

Savukārt 1.aprīlī plānota Lieldienu svinēšana pie Ropažu Kultūras centra un sporta pasākums Ropažu parkā.

Mārupes novadā Skultes ciematā notiks pasākums "Lieldienas Skultē 2024". Būs pieejamas radošās darbnīcas, kur varēs darboties ar dažādiem materiāliem. Lieldienu zaķi aicinās doties rotaļās, minēt mīklas un ripināt olas, bet mazos, aizrautīgos Lieldienu svinētājus zaķi iepriecinās ar dāvaniņām.

Babītes Kultūrizglītības centra filiālē "Vietvalži", kas atrodas Spuņciemā plānota Daces Ulpes lekcija par Lieldienu un citu gadskārtu svētku tradīcijām Salas pagastā dažādos laikos.

Savukārt Mārupes Kultūras namā notiks pasākums "Mārupes Lieldienu jampadracis". Apmeklētājus gaidīs trušu pilsētiņa, foto kaste, radošas un aktīvas spēles, kā arī Lieldienu orientēšanās ģimenēm, kas top sadarbībā ar Mārupes novada jauniešu domi. Paredzēta arī Liepājas leļļu teātra izrāde "Harolds un pīle".

1.aprīlī Ķekavas novadā, Katlakalnā plānots Lieldienu jampadracis Tautas nama pagalmā. Paredzēta muzikāla rotaļprogramma bērniem "Lieldienu olas piedzīvojumi", amatiermākslas kolektīvu koncerts, radošas un sportiskas aktivitātes, tradicionālās Lieldienu zupas baudīšana.

Daugmales pagasta kultūras centra pagalmā plānota olu ripināšana, jautras spēles, meistarklase putnu būrīšu izgatavošanā, piepūšamā atrakcija un šūpošanās. Būs arī Lieldienu zaķis ar pārsteigumiem.

Baldonē Lieldienu pasākumi iecerēti pilsētas centra skvērā. Plānota izrāde, spēles, rotaļas bērniem, radošs pasākums "Putnu dienas" - putnu būrīšu izgatavošana un citas Lieldienu aktivitātes.

Salaspilī 31.martā Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā plānoti Lieldienu pasākumi. Programmā paredzētas spēļu stacijas, radošā darbnīca, minigolfs, olu ripināšana un kaujas kā arī rotaļas ar zaķi un draugiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu