Dvīņi ievēro divas kardināli pretējas diētas, lai uzzinātu, vai starp tām ir atšķirības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: theturnertwiins/Instagram

Dvīņi Hugo un Ross Tērneri tika aicināti ievērot kardināli pretēju diētu, lai noskaidrotu, vai un kā tas ietekmēs viņu ķermeni, vēsta ārvalstu mediji.

Bieži tiek vēstīts, ka cilvēkiem ir jāēd gaļa, lai būtu sabalansēts uzturs. Savukārt citi norāda, ka cilvēks var dzīvot arī bez gaļas patēriņa.

Tāpēc 2021. gadā BBC nofilmēja eksperimentu, kas paredzēja abiem dvīņiem 12 nedēļu laikā ievērot divas dažādas diētas. Pētījumu veica Londonas Karaliskā koledža.

Viens piekopa augu izcelsmes diētu, atsakoties no gaļas un piena produktiem, bet otrs drīkstēja ēst visus produktus, kas sastāv no gaļas, piena un zivīm.

Diētas sastāvēja no vienāda kaloriju daudzuma dienā, kā arī no tiem pašiem treniņiem sporta zālē.

Hugo par vegānu diētu sacīja: "Tā patiešām ietekmē ķermeni. Pirmās pāris nedēļās bija ļoti liela kāre un vēlme pēc gaļas, piena un siera. Man garšo siers. Tagad man bija jāēd augļi un rieksti, kā arī alternatīvas, kurās nebija piena produktu. (..) Es jutu, ka man ir vairāk enerģijas."

Ross sacīja, ka, ievērojot visēdāju uzturu, viņš bieži jutās ļoti enerģisks, bet citos brīžos enerģija strauji samazinājās.

Eksperimenta sākumā Hugo svēra gandrīz 84 kilogramus un viņa ķermenī bija 13% tauku. Eksperimenta beigās viņš svēra 82 kilogramus un tauku daudzums samazinājās līdz 12%.

Savukārt Rosam sākumā arī bija 13% tauku, taču eksperimenta beigās viņa muskuļu masa pieauga par 4,5 kilogramiem, tādā veidā palielinot ķermeņa svaru. Palielinājās arī tauku daudzums organismā līdz 15%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu