Aktieris Edgars Pujāts atklāti par jaunā tēva lomu pēc 50

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts aizvadītajā vasarā kļuva par sešu bērnu tēvu. Sarunu šovā "Zilonis studijā" Pujāts pastāstīja, kā ir būt par jauno tēti pēc 50. 

Par to, kā ir kļūt par tēvu jaunībā un tagad, aktieris uzsver: "Tad mīlestība sprāga pa visām porām ārā, pa smadzenēm dauzījās. Ne es pats biju tik pieredzes bagāts visās jomās. Gribējās bohēmu, teātri. Slava, māksla, mati plīvoja… Vecākajiem dēliem, īpaši Kristapiņam, bija pievērsts mazāk uzmanības no manas puses.

Protams, mammas ir mammas, un paldies manām brīnišķīgajām dzīves sievietēm," saka Pujāts un atzīst – viņš par to visu dzīvi pārdzīvo. "To es varu godīgi pateikt. Ar Kristapu mēs par to esam runājuši un diskutējuši, bet man ir vainas apziņa, tagad uz to atskatoties," atklāts ir aktieris.

Aktieris atzīst, ka dzīve ar sešiem bērniem nav viegla. "Tā ir liela atbildība man un arī jaunajai māmiņai. Tā ir abpusēja lieta, jo es apzinos, ka man sevi ir jātur formā, jo negribas, lai bērniņiem, aizejot uz bērnudārzu, saka: "Opis atnāca pakaļ?""

Pujāts uzskata, ka ar bērniem jādarbojas kopā, cik vien tas iespējams: "Cik nu var, mēģināt kopā lēkt, darīt, sportot, runāt."

Kad pasaulē nāca aktiera jaunākā atvase, viņam bija 52 gadi. Un, šajā vecumā kļūstot par tēti, Edgaram ir arī nelielas bažas. "Domājot par nākotni, piezogas vīzijas, jo es ar savu raksturu, trakošanu, vētraino dzīves uztveri – visādā ziņā – domāju arī par naudas pelnīšanu. Protams, uzskati ir dažādi un katrs saliks plauktiņos, kādos gribēs, kāpēc tik normālā vecumā vēl laiž pasaulē bērniņus, bet tas lai paliek starp mani un manu sieviņu.

Bet vienu es varu teikt – es arvien biežāk par šo jautājumu domāju, jo būs ļoti jāsaspringst, jo teātris ir tāds… Ja neesi pieprasīts kādās filmēšanās… Labi, es veidoju savus projektus, mani aicina, bet ir ļoti uzmanīgi uz to visu jālūkojas, lai neciestu mani bērniņi, jo es esmu atbildīgs, lai viņiem ir nākotne, vismaz skolas, studijas beidzot. Bet es domāju, ka risinājumu vienmēr varu atrast," saka Pujāts.

Aktiera Edgara Pujāta dēli no pirmās laulības jau ir pieauguši – Kristapam ir 31 gads, Madaram – 25. Bet otrajā laulībā Pujāts kļuvis par tēti vēl četriem bērniem. Rojam Kristeram ir seši gadi, Markam Eliotam – četri, Elodiai Greisai – divi, Kajam Eidenam šovasar apritēs viens gads.

Vairāk skaties video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu