"Nopietni pieļauju, ka Anna ir dzīva." Pazudušās Annas Jansones vīrs Juris aicina palīgā pārmeklēt pazušanas apvidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Džuris/X

1989. gadā dzimusī Anna Jansone ir pazudusi kopš 2023. gada 2. novembra. Automašīna, kurā viņa brauca, tika atrasta meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā. Līdz šim Annas meklēšanas pasākumi pazušanas rajonā beigušies bez rezultātiem. Annas vīrs Juris Evertovskis turpina meklēt Annu un vietnē "X" nācis klajā ar lūgumu visiem, kuriem patīk pastaigas brīvā dabā.

Juris Evertovskis raksta: "Draugi, ja patīk gājieni nepieradinātā dabā, novērtēšu, ja brīvā brīdī pastaigai izvēlēsieties rajonu netālu no vietas, kur pazuda Anna. Pavisam ideāli, ja pēc tam arī atsūtīsiet man noietā ceļa GPX (vai līdzīgā formātā), lai varu atzīmēt, ka tur kāds ir bijis.

Foto: Džuris/X

Šobrīd, kamēr Anna pati neatrodas un policijai laikam arī nav nekādu versiju, pie kā strādāt, galvenais, ko varam darīt — pārmeklēt to apvidu plašākā lokā, lai pārbaudītu, vai viņa tur ir vai nav. Un vēl daudz kas, kur teorētiski varēja aiziet, joprojām nav pārbaudīts...

Man parasti neērti šīs lietas lūgt. Gan tāpēc, ka policijas ieskatā pārbaudīšanas vērtais jau pārbaudīts, gan arī joprojām nopietni pieļauju, ka Anna tur var nebūt un ir dzīva. Ja tā, tad visus pārmetumus, lūdzu, pie manis! Atceramies, ka viņa nevienam nav prasījusi sevi meklēt."

Juris atgādina, ka staigātājiem vispirms jāpiedomā par savu drošību: "Divatā būs drošāk nekā solo. Neaizmirstam uzlādētu navigāciju, jo tur taisni iziet nevarēs (ir šķēršļi) un debespušu pazīmes var pievilt. Iesaku gludas drēbes, jo skujas un zari ķeras visur. Bieži var noderēt gumijnieki."

Foto: Džuris/X

Daži domā: ja reiz rajons pārmeklēts, vai jēga meklēt vēlreiz? Juris komentē: "Vai vērts iet arī tuvāk, kur jau izstaigāts? Diemžēl. Lai arī zigzagos izieto cenšamies pārklāt 100%, daba vietām ir tāda, ka var nepamanīt kādu objektu metra vai divu attālumā. Eglīšu jaunaudzes, kritalas, ierakumi...

Foto: Džuris/X

Daži vaicā, vai vērts iet kādā tālākā vietā, teiksim, 5 km attālumā. Noteikti! Jo tālāk, jo mazāk tur būs jau pārbaudīts. Nekāda ārējā robeža pārmeklējamajam apvidum novilkta nav. Bija, bet to pirmāko prioritāti jau pārbaudīja novembrī."

Kā ierakstīt noieto ceļu?

Juris skaidro: "Cilvēki ar sporta pulksteņiem un stravām utml jau zina, bet pārējie var tālrunī uzinstalēt kādu lietotni kā GaiaGPS vai Komoot, kur varēs gan ierakstīt pārgājienu, gan arī kopīgot vai eksportēt to GPX formātā."

Video: Pazudušās Annas meklēšana

Foto: Pazudušās Annas meklēšana Ķemeru nacionālajā parkā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu