Ukraiņi saņems 12 Latvijas dzērājšoferiem konfiscētās automašīnas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atzīmējot 400 Ukrainas drosmes dienas, sarūpēts nākamais automašīnu sūtījums
Atzīmējot 400 Ukrainas drosmes dienas, sarūpēts nākamais automašīnu sūtījums Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 12 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Automašīnas paredzētas Hersonas apgabala Heničeskas rajona Heničeskas pilsētas militārajai pārvaldei, Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, pašvaldības nekomercijas uzņēmumam "Harkivas reģiona Valkivas pilsētas domes primārās medicīnas un sanitārās palīdzības centrs "Valkiva"", Kitaigorodas ciema padomei, komunālajam nekomerciālajam uzņēmumam "Ļvivas teritoriālā medicīnas biedrība "Intensīvās ārstniecības metodes un neatliekamās medicīniskās palīdzības daudzprofilu klīniskā slimnīca"", kā arī valsts institūcijai "Ukrainas Nacionālās Medicīnas zinātņu akadēmijas J. I. Kundijeva Darba medicīnas institūts".

Ukrainai nododamo 12 transportlīdzekļu kopējā provizoriskā tirgus vērtība ir 50 605 eiro.

Tostarp Ukrainai paredzēts nodot 2001.gada izlaiduma "Volkswagen Multivan" (provizoriskā tirgus vērtība 230 eiro), 2001.gada "Volvo S60" (180 eiro), 2005.gada "Audi A4 Avant" (1800 eiro), 2004.gada "Volvo S60" (1895 eiro), nenorādīta izlaiduma gada "Volkswagen Transporter Kasten" (3900 eiro), 2011.gada "Toyota Corolla" (4200 eiro), 2007.gada "Volvo XC70" (4150 eiro) un 2006.gada "Volvo XC90" (5300 eiro).

Tāpat Ukrainai paredzēts nodot 2016.gada izlaiduma "Toyota Auris" (provizoriskā tirgus vērtība 10 900 eiro), 2010.gada "Toyota Avensis" (3950 eiro), 2014.gada "Mercedes Benz Vito" (8800 eiro) un 2006.gada "Volvo XC90" (5300 eiro).

Jau ziņots, ka par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam.

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam Latvijas valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir viens no veidiem, kā Latvija palīdz Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Dzērājšoferiem konfiscēto transportlīdzekļu nodošanā Ukrainai Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbojas ar biedrību "Agendum", kas ar tā dēvētā "Tviterkonvoja" palīdzību nodrošinās auto nogādāšanu Ukrainā un nodošanu Ukrainas valdības institūcijām, veicot visas nepieciešamās darbības un sedzot visus saistītos izdevumus.

Biedrība "Agendum" no dažādām Ukrainas valdības institūcijām saņem palīdzības sniegšanas lūgumus par transportlīdzekļu nepieciešamību. VID sniedza biedrībai aktuālu valstij piekritīgo transportlīdzekļu sarakstu, ko biedrība izvērtēja atbilstoši saņemtajiem palīdzības sniegšanas lūgumiem. VID biedrībai izvērtēšanai piedāvā automašīnas, kas ir braukšanas kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu