Diktators Lukašenko apgalvo, ka Baltkrievija gatavojas karam (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko vizītē Grodņā apgalvojis, ka Baltkrievija nevēlas cīnīties, taču gatavojas karam, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

"Neticiet nevienam, kurš saka, ka mēs vēlamies cīnīties. Mēs gatavojamies karam, es to saku ļoti godīgi. "Ja vēlaties mieru, gatavojieties karam." Es šo teicienu neizdomāju, bet tas ir ļoti precīzi teikts," teica Lukašenko. 

Viņš norādījis, ka Baltkrievijā patlaban tiekot apmācītas karavīru vienības un viņiem piegādāti ieroči un cita veida ekipējums. 

"Gadījumā, ja kāds mūsu virzienā gaudos un mūs kritizēs, tad jums vajadzētu zināt, ka mēs rīkojamies pareizi," teica diktators. 

Viņš uzsvēra, ka Baltkrievija nevienu neapdraudot. "Mums nevajag nevienam draudēt. Mēs negribam neviena cita zemi," apgalvoja Lukašenko.

Eiropas Parlaments Lukašenko apsūdz Krievijas armijas atbalstīšanā un ukraiņu bērnu deportācijā. Viņš iepriekš teicis, ka Baltkrievijas varasiestādes esot gatavas Krievijas karavīriem nodrošināt teritoriju, kas nepieciešama jaunas ofensīvas pret Ukrainu uzsākšanai. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu