ES asi reaģē uz Lukašenko apgalvojumu, ka Baltkrievija gatavojas karam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēters Stano.
Pēters Stano. Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Eiropas Savienība nav agresīvs bloks, un militāros draudus Eiropā rada pašreizējie Krievijas un Baltkrievijas vadītāji. Tā Briselē notikušajā brīfingā sacīja Eiropas Komisijas ārlietu un drošības komisijas pārstāvis Pēters Stano, komentējot Aleksandra Lukašenko izteikumus par Baltkrievijas gatavošanos karam, ziņo ukraiņu medija "24 Kanal" korespondents Briselē.

"Eiropas Savienība nekaro. Tāpēc, protams, nevienam nav jābaidās no Eiropas Savienības – tikai tiem, kuri cenšas graut starptautisko noteikumu, demokrātijas un cilvēktiesību ievērošanu," Lukašenko paziņojumu komentējis Pēters Stano.

Pēc preses pārstāvja teiktā, tieši ES ir spiesta reaģēt uz draudiem no austrumiem, nevis otrādi.

Tāpat runasvīrs atgādināja, ka ES neatzīst Lukašenko par pilntiesīgu Baltkrievijas prezidentu, jo viņš viltojis vēlēšanu rezultātus.

Turklāt Stano atzīmēja, ka Lukašenko ir līdzatbildīgs Krievijas pastrādātajos noziegumos Ukrainā.

"Mēs esam veikuši piesardzības pasākumus kopš pirmās dienas, kad sākās Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā.

Mēs strādājam, lai nodrošinātu, ka Eiropa ir pēc iespējas labāk sagatavota stāties pretī visiem draudiem, ko rada tādi cilvēki kā Lukašenko un Putins," sacīja Pēters Stano.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko vizītē Grodņā apgalvojis, ka Baltkrievija nevēlas cīnīties, taču gatavojas karam.

"Neticiet nevienam, kurš saka, ka mēs vēlamies cīnīties. Mēs gatavojamies karam, es to saku ļoti godīgi. "Ja vēlaties mieru, gatavojieties karam." Es šo teicienu neizdomāju, bet tas ir ļoti precīzi teikts," teica Lukašenko.

Viņš norādījis, ka Baltkrievijā patlaban tiekot apmācītas karavīru vienības un viņiem piegādāti ieroči un cita veida ekipējums.

"Gadījumā, ja kāds mūsu virzienā gaudos un mūs kritizēs, tad jums vajadzētu zināt, ka mēs rīkojamies pareizi," teica diktators.

Viņš uzsvēra, ka Baltkrievija nevienu neapdraudot. "Mums nevajag nevienam draudēt. Mēs negribam neviena cita zemi," apgalvoja Lukašenko.

Eiropas Parlaments Lukašenko apsūdz Krievijas armijas atbalstīšanā un ukraiņu bērnu deportācijā. Viņš iepriekš teicis, ka Baltkrievijas varasiestādes esot gatavas Krievijas karavīriem nodrošināt teritoriju, kas nepieciešama jaunas ofensīvas pret Ukrainu uzsākšanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu