Medijs: ASV brīdinājušas Krieviju par teroraktu koncertzālē "Crocus City Hall"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ietekmīgais izdevums "The Washington Post" (WP) noskaidrojis, ka ASV varasiestādes vairāk nekā divas nedēļas pirms terorakta Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" Krievijai izteikušas brīdinājumu, ka koncertzāle varētu būt iespējams teroristu uzbrukuma mērķis, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Saskaņā ar WP avotiem, kuri nosaukti kā divas anonīmas, minētajām diskusijām pietuvinātas amatpersonas, brīdinājums izteikts 6. martā – 16 dienas pirms terorakta.

WP raksta, ka brīdinājumi bijuši ļoti specifiski un detalizēti izklāstījuši, ka uzbrukumu plānojot tieši teroristiskā organizācija "Islāma valsts". Tādējādi Maskavas apgalvojumi, ka ASV brīdinājumi bijuši pārāk vispārīgi, tiek apstrīdēti.

Vašingtona citas valstis regulāri informē par iespējamiem teroraktiem, taču tai minēt konkrētas vietas ir visai neierasti. 

Vienlaikus WP norāda, ka Krievijas varasiestādes brīdinājumu sākumā uztvērušas visai nopietni. Viens no publikācijas avotiem norādījis, ka brīdinājumā iekļauta arī informācija par iespējamu teroraktu sinagogā Maskavā. Nākamajā dienā Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) paziņojis, ka novērsts "Islāma valsts" plānots terorakts kādā sinagogā Maskavā. 

Krievijas Nacionālās drošības padomes priekšsēdētājs un Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs publikāciju nav komentējuši.

Jau ziņots, ka 22. martā Krasnogorskā, netālu no Maskavas, bruņoti uzbrucēji iebruka koncertzālē "Crocus City Hall" un nogalināja vismaz 139 cilvēkus. Aptuveni 200 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu