"airBaltic" reisā uz Rīgu noticis nervus kutinošs incidents

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrāntvērums no Ilta Sanomat

29. marta vakarā Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" reisa Helsinki-Rīga pasažieri piedzīvojuši visai biedējošu incidentu – lidojuma laikā virs sēdekļiem pēkšņi izkrita skābekļa maskas. Turklāt vairāk nekā piecas minūtes pasažieri bija neziņā, vēsta Somijas portāls "Ilta-Sanomat".

Incidents noticis Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" reisā no Helsinku Vantā lidostas uz Rīgu. Lidmašīna ceļā devusies deviņos vakarā. 

Viena no lidojuma pasažierēm portālam pastāstīja, ka sākumā nodomājusi, ka lidmašīnā notiek mācības. Viņai šķitis, ka arī stjuarti bijuši neizpratnē, lai gan centušies nomierināt satrauktos pasažierus. 

Maskas visu lidojuma laiku karājušās virs pasažieru galvām. 

"Neskaidrība bija nomācoša. Man jau tā ir ļoti bail lidot, tāpēc biju ļoti satraukta. Uzreiz iedomājos par ļaunāko scenāriju. Būtu bijis labi, ja lidmašīnas apkalpe būtu ātrāk paziņojusi, kas notiek," teica pasažiere. 

"Pēkšņi izkrita visas skābekļa maskas. Domāju, kas tagad notiks," medijam teica cits pasažieris. Savukārt cita pasažiere norādīja, ka "pasažieri bija ļoti klusi, taču cilvēki nekrita panikā". Galu galā pienācis paziņojums, ka nekas slikts nav noticis un maskas nav jāvelk, tāpēc spriedze lidmašīnā pierima. 

Notikušo Latvijas sabiedrisko mediju portālam LSM.lv apstiprināja "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts.

"Lidojuma laikā lidmašīnas gaisa spiediena un klimata uzturēšanas sistēma reaģēja uz kļūdainu vadības bloka sūtītu signālu par normai neatbilstošu salona spiediena rādījumu. Tā rezultātā atvērās salona griestu nodalījumā iestrādātie skābekļa masku paneļi, ļaujot maskām izkrist," norādīja Zilberts.

Pēc nosēšanās Rīgā un pasažieru izsēdināšanas lidmašīna pārvesta uz tehnisko angāru, kur veikta sākotnējā izmeklēšana. Lidojuma ekipāža nekavējoties iesniegusi lidojuma drošības ziņojumu, kā arī veikts atbilstošs ieraksts lidmašīnas borta žurnālā, ziņojot par iespējamu sistēmas bojājumu.

"Veicot sākotnējo izmeklēšanu, secināts, ka salona gaisa spiediena uzturēšanas sistēma bija pilnā darba kārtībā. "airBaltic" pieredzē šāda veida situācija reģistrēta pirmo reizi, un nav ziņu, ka arī citas lidsabiedrības būtu saskārušās ar ko līdzīgu," sacīja Zilberts.

Reisā "BT308" devās vairāk nekā piecus gadus veca "A220-300" modeļa lidmašīna ("YL-CSN").

Skābekļa maskas izkrīt virs sēdekļiem gadījumā, ja gaisa spiediens lidmašīnas salonā pēkšņi pazeminās. Šādā situācijā bez skābekļa maskas tiek nopietni apdraudēta cilvēka veselība un dzīvība. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu