Medijs: Ukrainas izlūkdienesti gatavo jaunu uzbrukumu Krimas tiltam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krimas tilts.
Krimas tilts. Foto: STRINGER/REUTERS

Britu izdevums "The Guardian" noskaidrojis, ka Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde gatavojas jaunam uzbrukumam Krimas tiltam, kas okupēto pussalu savieno ar Krievijas teritoriju, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

Informāciju medijam snieguši augsta ranga izlūkošanas pārvaldes darbinieki, kas izvēlējušies palikt anonīmi. Avoti norāda, ka tilta iznīcināšana pēc diviem iepriekšējiem uzbrukumiem ir "nenovēršama".

Ukrainas izlūkdienesti prognozējot, ka tiltam būtiskus bojājumus varēs nodarīt jau drīz. "Mēs to izdarīsim 2024. gada pirmajā pusē," teicis viens no avotiem. Viņš norādījis, ka pārvaldes priekšnieks Kirilo Budanovs "jau ir sagatavojis visu uzbrukumam nepieciešamo".

Domājams, ka uzbrukumā tiks lietoti droni. "The Guardian" papildina, ka uzbrukums Krimas tiltam ir daļa no plāna, kas paredz samazināt Krievijas ietekmi Melnajā jūrā. To apstiprinājis arī prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma pret Krimas tiltu vērsti divi uzbrukumi. Pēc abiem uzbrukumiem satiksme uz tilta īslaicīgi tika apturēta. Lai gan Krievija tajos vaino Ukrainu, Ukrainas varasiestādes savu iesaisti nav apstiprinājušas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu