Jaunā Rīgas centra "zaļajā" projektā būs arī "Lidl" veikals

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Igaunijas investīciju kompānijas "Estmak Capital" veidotajā jaunajā Lāčplēša ielas dzīvojamajā un biznesa kvartālā starp Lāčplēša, Satekles, Visvalža un Ernesta Birznieka-Upīša ielu būs mazumtirgotāja SIA "Lidl Latvija" veikals, informēja "Estmak Capital" pārstāvji.

Industriālais Lāčplēša ielas kvartāls top Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tāpēc visam kvartālam, tostarp jaunajam "Lidl" veikalam, ir jāatbilst augstām arhitektūras prasībām, norāda kompānijā.

Kvartāla projektu ir izstrādājuši arhitektu biroji "Dual arhitekti" no Latvijas un "Archunion" no Ukrainas.

Kvartāls atrodas agrākajā rūpnieciskajā rajonā, un tāpēc tajā saglabāts arī vēsturiskais industriālais mantojums un stils. Piemēram, kā viens no kvartāla centrālajiem elementiem ir saglabāts 19.gadsimta skurstenis, kas turpmāk pildīs laukuma orientiera lomu. Ēkās un fasādēs tiks izmantota vēsturisko ķieģeļu imitācija ar stilistiski atbilstošu krāsu paleti.

Kvartāla galvenais kustības ceļš tiks būvēts, orientējoties uz cilvēku, nevis automašīnām. Idejas pamatā ir Nīderlandes pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu "Woonerf" (dzīvojamās ielas) koncepcija, kuras centrā ir dzīva un cilvēkam draudzīga pilsētas telpa. Pagalmos un ielās automobiļi gan ir atļauti, bet galvenais uzsvars tomēr ir uz gājējiem un velosipēdistiem.

Kvartāla telpa ir veidota, lai veicinātu komunikāciju vietējo iedzīvotāju starpā, tostarp tiks ierīkoti soliņi, centrālais laukums ar zaļām saliņām, vēsturiskais skurstenis un zaļā terase, kas ap to vijas uz augšu. Arī kafejnīcas un veikaliņi laukumā veidos pilsētas centra sajūtu.

Jau ziņots, ka "Estmak Capital" investēs gandrīz 50 miljonus eiro jauna Rīgas "zaļā" projekta - Lāčplēša ielas dzīvojamā un biznesa kvartāla izbūvē. Kvartāla kopējā platība būs gandrīz 60 000 kvadrātmetru.

Lāčplēša ielas kvartāla būvniecību plānots sākt šogad, un to paredzēts pabeigt septiņu līdz desmit gadu laikā.

Investīciju un attīstības kompānija "Estmak Capital" ir dibināta Igaunijā 2008.gadā. Uzņēmums fokusējas uz inovatīvu augsto tehnoloģiju un kvalitatīvu dzīvojamo un komerciālo nekustamo īpašumu projektu attīstību Baltijas valstīs. "Estmak Capital" galvenais darbības virziens ir "zaļā būvniecība". Tāpēc uzņēmums veicina ilgtspējīgu nekustamā īpašumu projektu attīstību ar pozitīvu ietekmi uz apkārtējo vidi, samazinot enerģijas un materiālo resursu patēriņa līmeni visā ēkas dzīves ciklā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu