"Rimi Rīgas maratona" dalībnieku skaits varētu pārsniegt par 30 tūkstošus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rimi" Rīgas maratons
"Rimi" Rīgas maratons Foto: Evija Trifanova/LETA

"Rimi Rīgas maratonā" šogad varētu piedalīties vismaz 30 000 dalībnieku, no kuriem trešdaļa varētu būt bērni, lēš maratona rīkotāji.

Maratons būs pirmais tautas sporta notikums pasaulē, kas vienā nedēļas nogalē pulcēs piecas distances, kuras ir atzītas ar Pasaules vieglatlētikas savienības augstākās kvalitātes latiņu, preses konferencē sacīja "Rimi Rīgas maratona" organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Maratona distancēs izmantos pērn oktobrī notikušā pasaules čempionāta skriešanā trases. Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) ir pārliecināts, ka plānotie ielu remontdarbi šogad netraucēs maratona norisei.

Preses konferencē organizatori prezentēja šī gada medaļu un oficiālā skriešanas krekla dizainu. Tā autors, Latvijas mākslinieks Germans Ermičs dizaina izveidē iedvesmojies no sporta apavu kurpju šņorēm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. "Rimi Rīgas maratons" ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums, kas ik gadu Latvijas galvaspilsētā pulcē desmitiem tūkstošu skrējēju no visas pasaules.

Šogad maratons norisināsies 18.-19.maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu