Polija: NATO sāks misiju Ukrainā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis apstiprinājis, ka NATO dalībvalstu ārlietu ministri piekrituši sākt misiju Ukrainā, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza". 

"Tas nenozīmē, ka mēs dosimies karā. Bet šādi mēs varēsim efektīvāk izmantot alianses resursus, lai plānotu un koordinētu atbalstu Ukrainai un apmācītu karavīrus," NATO dalībvalstu ārlietu ministru samitā Briselē uzsvēra Sikorskis.

Citi alianses dalībvalstu pārstāvji Sikorska teikto nav komentējuši.

Dienu iepriekš Sikorskis norādīja: lai gan diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins Krievijas iedzīvotājus mēģina pārliecināt par Krievijas un NATO konflikta esamību, alianses misijas sākšana Ukrainā nenozīmētu konfrontāciju ar Krieviju.

"Viņš atkārto šos melus par aizsardzības karu. Es viņam neiesaku uzbrukt NATO, mēs esam 20 reizes bagātāki. Krievija šādu karu zaudēs, tāpat kā PSRS zaudēja Auksto karu," teica Sikorskis.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs 27. februārī norādīja, ka tiešs konflikts starp Krieviju un NATO būs neizbēgams, ja alianses militārpersonas atradīsies Ukrainas teritorijā. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu