Lielais cepiens sociālajos tīklos par jaunā futbola stadiona celtniecību Lucavsalas mazdārziņu paradīzē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Liene Vancāne/Facebook

2. aprīlī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē tika atbalstīts lēmumprojekts par desmit hektāru liela zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā uz pieciem gadiem biedrībai "Latvijas Futbola federācija" nacionālā futbola stadiona būvniecībai Lucavsalā. Cepiens ir īsts un tik drīz nebeigsies.

Cilvēkiem, kuri Lucavsalā iekopuši dārziņus, ziņa par stadiona būvniecību ir sāpīga.

Iespējams, daudzi, kuri Lucavsalā un tostarp Kazas sēklī nav kāju spēruši, iedomājas aizaugušu, degradētu teritoriju, pusnodegušas dārza mājiņas un tamlīdzīgi. Bet, kā raksta Kazas sēkļa mazdārziņa īrniece, "visi mazdārziņi nav "Degpunkta" zvaigznes". 

Ralfs Dravnieks, kurš ar ģimeni iekopis un īrē mazdārziņu Kazas sēklī, raksta: "Visā šajā jezgā ap Lucavsalas un Kazas sēkļa apbūvi mani vairāk satrauc nevis politiķu lēmumi, bet gan sabiedrības stulbums. Es tiešām uzskatu, ka cilvēkiem, kuri nav šeit spēruši kāju un pat ne pirkstiņu pakustinājuši, lai no mēsliem izceltu unikālu mazdārziņu kompleksu ar vairāku gadu desmitu vēsturi, nav tiesību izteikt savu viedokli un lemt salas likteni.

Mazdārziņiem ir jāpaliek. Bet futbolam sevi vēl jāpierāda.”

Arī Liene Vancāne ar ģimeni īrē mazdārziņu Kazas sēklī: "Skumji par sevi, par saviem kaimiņiem, ko nu jau laikam varu saukt par draugiem, bet vēl vairāk jau laikam par to, ka tā vietā, lai Lucavsalā saglabātu un izveidotu sakoptus dārzus un parku visiem rīdziniekiem, lai būtu kur atpūsties un bērniem būt dabiskā vidē, uzvarēs lielie būvnieki un kāda intereses realizēt neadekvāti dārgu projektu upes vidū. Jo, labojot bedrainās ielas un brūkošos tiltus vai būvējot tur, kur nekā nav, jau nevar tik daudz nopelnīt."

Liene Vancāne piebilst: "Un nestāstiet, ka futbola laukuma vai lielceļa malā būs tāpat. Nebūs. Un nebūs vairs šīs unikālās vietas." 

Protams, ir cilvēki, kuri nesaprot, par ko īsti tracis. Kādi vēl dārzi pilsētā! 

Ir gan daudzi, kas saka – mazdārziņu platību īrniekiem vienmēr bijis zināms, ka īre nav beztermiņa. Mums nav neviena pasaules līmeņa stadiona, un mums to vajag. Tas, ka futbolam Latvijā neiet spoži, nav arguments.

Būs pasaules līmeņa stadions, būs pasaules līmeņa futbols?

Ir cilvēki, kas domā, ka runa vispār nav par stadionu.

Runājot par stadiona vietas izvēli – daudziem šķiet, ka transporta sastrēgumus jaunā būve nerisinās. Maigi izsakoties.

Visiem, protams, neizdabāsi.

Ja reiz Lucavsala Rīgas domnieku skatījumā ir tik izcili izdevīga vieta tik milzīgai būvei, ir priekšlikums Lucavsalas priekšrocības izmantot pilnībā.

Un, ja jau šis ir tāds vēlmju piepildīšanās laiks (LFF vēlmes taču piepildījušās!), tad – lai iet uz visu banku!

Jaunā futbola stadiona veiksme iedvesmo, un mākslinieki ceļ gaismā savas vīzijas no senākiem laikiem. Kad būvē, tad būvē! Rīga, saturies!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu