Lauris Reiniks Austrālijā īstenojis vēl nepiepildītu vēlmi – nogaršojis ķengura gaļu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: laurisreiniks/Instagram

Mūziķis un pasākumu vadītājs Lauris Reiniks nesen bija devies savā vistālākajā ceļojumā – Austrālijā. Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" Reiniks dalījies iespaidos. 

Uz Austrāliju dziedātājs devās, piedaloties 360TV ceļojuma šovā Četri uz koferiem. 

Kopā viņi pabija Melburnā, Sidnejā un Kanberā, bet pēc tam Lauris vēl atsevišķi devās uz Brisbenu, lai apciemotu studiju biedrenes, ar kurām kopā viņš pirms 16 gadiem Losandželosā mācījās aktieru skolā.

Izrādās, ka Austrālijas apmeklējums ir viens no Laura bērnības sapņiem. "Pirms gadiem 25 intervijās esmu stāstījis, kādi ir mani sapņi, ko gribu paveikt dzīvē. Radošajā jomā visi jau ir īstenoti, bet vienu no lietām, par kuru esmu klāstījis vai katrā intervijā, man vēl nebija izdevies piepildīt. Un tas ir brauciens uz Austrāliju. Kad mani uzrunāja "Četri uz koferiem" producenti, es aiz sajūsmas vai iečurāju biksēs! Man pat nebija svarīgi, kādi ceļabiedri būs, es biju gatavs piepildīt savu sapni," skaidro Reiniks, piebilstot, ka arī kompānija izrādījās lieliska – līdz ar Lauri uz Austrāliju devās arī aktieris Rihards Lepers, žurnāliste Rita Lasmane un digitālā satura veidotāja Sindija Bokāne.

Spilgtus iespaidus mūziķis guva, gan naktī redzot iespaidīgos dienvidu zvaigznājus un Piena ceļu, kas ir daudz, daudz izteiksmīgāks nekā mūsu platuma grādos, gan pirmo reizi mūžā esot lietus mežos.

"Tā bija nereāla sajūta, ka mežā visapkārt lido balto kakadū papagaiļu bari. Papagaiļi, kurus mēs varam redzēt būros zooloģiskajos dārzos vai par bargu naudu nopirkt zooveikalā, tur vienkārši lidinās.

Nu gluži kā pie mums vārnas. Kad ar sajūsmā pavērtām mutēm filmējām šo skatu, viena garām ejoša austrāliete neizpratnē vaicāja, ar ko šie kakadū ir nopelnījuši tādu uzmanību. Teicām, ka esam no Latvijas, ka brīvā dabā šādus putnus nekad mūžā neesam redzējuši!"

Kad piedzīvojums ar citiem TV šova dalībniekiem bija galā, viņš devās apciemot savas studiju biedrenes. Viņas mūziķim vaicājušas, kas ir tas, ko Lauris gribējis Austrālijā izdarīt, bet tā arī nav izdevies.

Lauris atbildējis, ka vēloties pieskarties ķenguram, jo šajās trīs nedēļās redzējis vien trīs beigtus un vienu ļoti muskuļotu ķenguru, no kura bijis pat bail.

"Tad nu austrālietes mani aizveda pie patiešām mīlīgiem ķenguriem, kas ļāvās pieskārieniem.

Un tad teicu, ka ir vēl viena vēlme – es gribu pagaršot ķengura gaļu.

"Nē, nē! Tā ir briesmīga, mēs paši to neēdam, tā ir negaršīga, smirdīga!" – mani mēģināja atrunāt. Taču izdevās pārliecināt, veikalā gaļu nopirkām, pagatavojām.

Protams, sākumā ēdu es viens, austrālieši pat klāt neķērās, vien skatījās man mutē, kāda tad nu būs mana reakcija! Un es pagaršoju... Ak, cik garšīga! Aicināju arī viņus nobaudīt! Un visi, pārsteigti par garšīgo maltīti, tā arī pateica: "Lauri, tev jau sen bija jāatbrauc pie mums uz Austrāliju, lai pateiktu, cik garšīga ir ķengura gaļa!" Viņi visu to gaļu apēda, pat šķīvjus izlaizīja, bet es sajutos kā mesija, kas ieradies no Latvijas un iemācījis austrāliešiem ēst ķenguru gaļu," atceras Lauris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauris Reiniks (@laurisreiniks)

Vairāk par Laura piedzīvojumiem Austrālijā lasiet izdevuma "Kas Jauns" 2. aprīļa numurā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu