VIDEO "Nolaista Krievijas province." Viļņas iedzīvotāji pikti par jauno pilsētas tūrisma reklāmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tūrisma aģentūra "Go Vilnius" izstrādājusi jaunu reklāmas kampaņu, kuras mērķis esot noliegt stereotipus par Lietuvas galvaspilsētu. Mārketinga eksperti gan par kampaņu nav sajūsmā, vēsta Lietuvas sabiedrisko mediju portāls "LRT.lt".

"Go Vilnius" jau labu laiku pazīstams ar provokatīvām reklāmas kampaņām. Tāda bija arī ceturtdien publicētā video kampaņa "Vilnius: Expectations of Reality", kas sadalīta divās daļās.

Kampaņas veidotāji skaidro, ka pirmā daļa parodē "bijušās Padomju Savienības valsts" stereotipus – tajā attēlots, kā Viļņas iedzīvotāji urinē uz koka būdas sienas un pie izgāztuves lieto alkoholu. Savukārt otrajā daļā attēlota moderna un zaļa Viļņa, kurā ir vairākas kultūras vietas un restorāni.

Mākslinieks Algis Kriščiūns skarbi kritizējis reklāmas kampaņu. Viņa ieskatā Viļņa tajā attēlota kā "nolaista Krievijas province", kas pēc 30 gadiem neatkarības ir nepatīkams skats. Viņa ieskatā reklāma ir pielīdzināma "deviņgadnieka darbam". 

Kriščiūnam piebalso arī uzņēmuma "Global Lithuania" projektu vadītājs Simons Rudamins. Viņa ieskatā reklāmas veidotājiem nav izdevies lauzt stereotipus par pilsētu, jo reklāma tikai pastiprina Rietumvalstu iedzīvotāju vidū populāros aizspriedumus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu