Skolēnu koris no Rīgas autobusā Vācijā piedzīvo biedējošu brīdi (6)

Apollo.lv
Papildināts 12:47, 8. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pavel Chagochkin/Shutterstock

Policija uz autoceļa Vācijas Tīringenes apgabalā tehnisku iemeslu dēļ apturējusi autobusu, kurā atradušies 70 koristi no kādas Rīgas skolas. Likumsargi atzinuši, ka incidents varēja beigties pavisam bēdīgi, vēsta Vācijas portāls "Thueringen24.de".

Saskaņā ar "Apollo.lv" rīcībā esošo informāciju, autobusā atradušies Rīgas 6. vidusskolas skolēni.

Autobuss no Rīgas devās uz Tīringeni, pasažieri bija bērni vecumā no 10 līdz 16 gadiem. Transportlīdzeklis piesaistījis likumsargu uzmanību, policijas automašīna uz autoceļa A4 Tīringenē autobusu pavadīja uz stāvvietu pie pagrieziena uz Hermsdorfu.

Autobusa tehniskās pārbaudes laikā policisti konstatēja būtiskas nepilnības bremzēšanas, izpūtēja un stūrēšanas sistēmās. 

Tika konstatēts, ka autobusa bremžu sistēma ir būtiski nolietota, šasija ir izrūsējusi un dažviet arī ielūzusi. Inspektori secināja, ka autobuss nav satiksmei drošs, un aizliedza turpināt braucienu. 

Latvijas autobusu pārvadātājs, visticamāk, tiks sodīts. Savukārt jaunie koristi uz pasākumu veiksmīgi nokļuva citā autobusā.

Saskaņā ar "Apollo.lv" pieejamo informāciju, bērni patlaban dodas mājup un autobusā atrodoties uz Latvijas–Lietuvas robežas.

"Apollo.lv" sazinājās ar Rīgas 6. vidusskolas direktoru Haraldu Bārzdiņu, kurš no komentāriem atturējās, taču incidenta faktu nenoliedza.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu