Grieķija veidos patversmju tīklu no vardarbības ģimenē cietušajām sievietēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vardarbība. Ilustratīvs attēls.
Vardarbība. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Reaģējot uz sievietes nogalināšanu pie policijas iecirkņa, Grieķijas valdība nolēmusi katrā policijas iecirknī atvērt patversmi, lai efektīvāk cīnītos pret vardarbību ģimenē.

28 gadus vecā Kiriaki Griva tika nodurta 2.aprīlī pie policijas iecirkņa, kur cerēja iegūt aizsardzību pret savu bijušo draugu. Vīrietis pēc tam tika aizturēts.

Traģiskais incidents pievērsa sabiedrības uzmanību jautājumam par vardarbību ģimenē.

"Patversmes atrašanās vieta būs zināma tikai policijai. Telpas būs pieejamas sievietēm tik ilgi, cik nepieciešams," televīzijā paziņoja pilsoņu aizsardzības ministrs Mihalis Hrisohoidis.

Policija pagājušajā gadā reaģēja uz aptuveni 12 500 sūdzībām par vardarbību ģimenē, kas vidēji ir viens incidents ik pēc 45 minūtēm, sacīja ministrs.

Kopš 2020.gada ikgadējais sūdzību par vardarbību ģimenē skaits ir divkāršojies, kas daļēji skaidrojams ar lielāku sabiedrības informētību par atbalsta iespējām cietušajiem, norādīja policija un brīvprātīgo organizācijas.

Hrisohoidis ir noraidījis Grieķijas galvenās opozīcijas partijas aicinājumu atkāpties no amata saistībā ar Grivas slepkavību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu