Vītoliņš ieskicē vienu no šā brīža sarežģītākajiem lēmumiem izlasē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja valstsvienības stūrmanis Harijs Vītoliņš sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Rīta panorāmas" ieskicēja izlases šā brīža lielāko izaicinājumu.

Latvijas hokeja izlase sāk palielināt apgriezienus sagatavošanās procesā pirms gaidāmā pasaules čempionāta. Valstsvienībai aiz muguras ir divas pārbaudes spēles pret Austriju, kurās izcīnītas uzvaras pēcspēles metienu sērijā. Jau 10. un 11. aprīlī Latvijas hokejisti krustos nūjas ar Somijas izlasi.

Vītoliņš norādīja, ka šobrīd sagatavošanās procesam vēl traucē fakts, ka virkne Latvijas hokejistu vēl spēlē savu klubu rindās, cīnoties par konkrēto valstu hokeja līgu visaugstākajiem sasniegumiem.

Speciālists arī skaidroja lēmumu Arti Ābolu treneru kolektīvā nomainīt ar Villi Peltonenu: "Tas bija "svaiguma" jautājums. Mums vajadzēja jaunas idejas un kaut ko pamainīt. Ja notiek kvalitatīva maiņa, tad puišiem tā būs pozitīva."

Latvijas hokejā jau izsenis visai problemātisks jautājums ir centra uzbrucēju trūkums. Pagājušajā hokeja čempionātā sevi lieliski apliecināja jaunais uzbrucējs Dans Ločmelis, kurš spilgtu sniegumu demonstrēja arī nesenajos mačos pret Austriju. Tomēr viņam Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) oficiālajos mačos vēl jāizcieš divu spēļu diskvalifikācija.

Šāds sods Ločmelim tika piespriests par pārkāpumu pērnā gada U-20 pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā. Viņš ar divu spēļu diskvalifikāciju tika sodīts par uzbrukumu amerikānim Raienam Lenardam galvas apvidū.

Līdz ar to Ločmelis izlasei pasaules čempionāta mačos pret Poliju un Franciju nevarēs palīdzēt. Tas Vītoliņu nostāda sarežģīta lēmuma priekšā.

"Ja mēs atbrīvosim vietu Teodoram Bļugeram un Uvim Balinskim, tad mēs pieteikt varam tikai 20 hokejistus. Ja ir Dans Ločmelis, tad [pirmajās divās spēlēs] ar 19 hokejistiem paliekam. Pirmās spēles mums ir ļoti svarīgas, tāpēc jāskatās, kāda būs situācija, kādā līmenī būs pārējie hokejisti. Izvēle būs grūta," sacīja Vītoliņš.

Šā gada pasaules čempionāts Čehijā norisināsies no 10. līdz 26. maijam. Latvijas hokeja izlase spēlēs Ostrovas pilsētā, kur B apakšgrupas ietvaros uz ledus dosies arī Vācijas, Kazahstānas, Francijas, Polijas, Slovākijas, Zviedrijas un ASV izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu