"PET Baltija" valdi atstās līdzšinējā rūpnīcas direktore Ļevčenoka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "PET Baltija" PET pārslu un granulu ražotne Jelgavā.
AS "PET Baltija" PET pārslu un granulu ražotne Jelgavā. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Eco Baltia" koncerna PET pudeļu pārstrādes uzņēmuma AS "PET Baltija" valdi atstās līdzšinējā rūpnīcas direktore Dagnija Ļevčenoka, liecina "Eco Baltia" paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka darba attiecības ar Ļevčenoku pārtrauktas pēc abu pušu vienošanās. Izmaiņas valdē stāsies spēkā trešdien, 10.aprīlī.

Tuvākajā laikā tiks lemts par valdes sastāva iespējamo papildinājumu, par ko informācija sekos, min kompānijas pārstāvji.

"PET Baltija" valdē darbu turpinās valdes priekšsēdētāja Jūlija Zandersone, kā arī valdes locekļi Matīss Leitis un Jekaterina Vasiļjeva.

2022.gadā "PET Baltija" strādāja ar 78,952 miljonu eiro apgrozījumu un 45 128 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv". Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Uzņēmums reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 6 819 700 eiro. "PET Baltija" kapitālā 94,9% pieder "Eco Baltia", bet 5,1% - Itālijā reģistrētajam "Previero N SRL".

Jau ziņots, ka "Eco Baltia" 2023.gadā provizoriski strādāja ar 218,525 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa saruka gandrīz piecas reizes - līdz 1,695 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. Grupas vadošie uzņēmumi ir "PET Baltija", "Eco Baltia vide", "Latvijas zaļais punkts", "Nordic Plast", Siguldas pilsētas "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu