VIDEO Valsts kontrole informē par Kariņa speciālo lidojumu revīzijas rezultātiem (2)

Papildināts 11:13, 10. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš.
Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts kontrole šodien informē par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumu speciālo lidojumu revīzijas rezultātiem. Portāls "Apollo.lv" piedāvā brīfinga tiešraidi.

Revīzija tika veikta par speciālajiem lidojumiem, kas notikuši no 2021.gada 1.janvārim līdz 2023.gada 31.decembrim.

Brīfingā piedalīsies valsts kontrolieris Edgars Korčagins, Valsts kontroles padomes locekle Inga Vilka un ģenerālprokurors Juris Stukāns. 

Tiešraide arhīvs : Valsts kontroles paziņojums

Savukārt plkst.12.30 Valsts kontroles pārstāvji ar revīzijas starpziņojumu iepazīstinās Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātus. Uz komisijas sēdi uzaicināti arī Valsts kancelejas pārstāvji.

Sēde notiks Saeimas komisiju sēžu zālē Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā, kā arī videokonferences formātā.

LETA jau ziņoja, ka daļā sabiedrības kritiku izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi. No 2021. līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai šādi iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar ES segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Lai gūtu patiesu informāciju par faktisko finanšu situāciju un 2023.gada budžeta vadības procesu, Valsts kontrole veica revīziju un pieņēma lēmumu, taču publiski to neatklāja, jo Valsts kanceleja starpziņojumu apstrīdēja.

Tikmēr Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumos.

Kariņš ir paziņojis, ka tomēr atkāpsies arī no pašlaik ieņemamā ārlietu ministra amata.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu