"Ar tagadējo medicīnu viņš būtu izdzīvojis." Imants Freibergs atklāj ģimenes traģēdiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Autobiogrāfiskajā grāmatā "Dari, kas jādara" eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vīrs Imants Freibergs atklāti pastāstījis arī par ģimenes lielāko traģēdiju – dēliņa nāvi īsi pēc piedzimšanas, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

Imants Freibergs, kurš martā ar memuāru "Dari, kas jādara" atklāšanas svētkiem atzīmēja 90. jubileju, grāmatā daudz uzmanības veltījis ne tikai profesora karjerai, bet arī ģimenes dzīvei, nenoklusējot traģiskāko notikumu.

Nodaļā "Bērni – prieki un bēdas" Imants raksta gan par dēlu Kārli Robertu un meitu Indru Karolīnu, gan laiku, kad Freibergi zaudējuši dēliņu Ivaru Jāni.

"1966. gadā piedzīvojām traģisku un bēdīgu notikumu. (..) Vaira bija saaukstējusies un ar temperatūru. Viņai sākās priekšlaicīgas dzemdības. Aizbraucām uz slimnīcu, bet tur nevarēja tās apturēt. Mūsu otrais dēliņš piedzima 29. aprīlī sestajā grūtniecības mēnesī. Viņš bija maziņš un svēra tikai kādu pusotru kilogramu. Nākamajā dienā viņš nomira.

(..) Ar tagadējo medicīnu viņš būtu izdzīvojis. Toreiz neizdevās. Viņa plaušas nebija pietiekami attīstītas," grāmatā raksta Imants Freibergs.

Pēc traģiskā notikuma 1967. gadā piedzima abu meita Indra, kā izrādās – arī priekšlaicīgi.

Freibergu pārim ir divi bērni - Kārlis Roberts un Indra Karolīna, bērni vecākiem sagādājuši kuplu mazbērnu pulku, par ko vecvecāki ļoti priecājas un labprāt iesaistās mazbērnu dzīvē. 

Šī gada 16. jūlijā apritēs 64 gadi, kopš Vaira un Imants apprecējās. 

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 9. aprīļa numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu