"Vienā brīdī man vairs nebija spēka cīnīties." Madarai Raabei atklāta reta slimība (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Influencere un divu meitu māmiņa Madara Raabe intervijā žurnālam "Ievas Veselība" atklājusi, ka viņai diagnosticēta reta slimība. Viņa bijusi tuvu nāvei. 

Raabe atklāj, ka viņai diagnosticēta Adisona slimība, kas ir reta endokrinoloģiska kaite, ko izraisa hroniska virsnieru garozas mazspēja, līdz ar to pilnīgs vai daļējs hormonu kortizona un aldosterona trūkums.

Viss sācies pirms trim gadiem ar regulārām galvassāpēm – laikā, kad viņa piedzīvoja pārmaiņas privātajā dzīvē. Vēlāk pievienojās arī muskuļu sāpes, taču tās tika norakstītas uz pārslodzi sportā.

Taču situācija saasinājās pērn rudenī, kad viņa sāka justies, pēc pašas vārdiem, "nenormāli nogurusi".

Arī pēc atgriešanās no ilgi gaidītā atvaļinājuma pagājušā gada izskaņā Madaras organisms vienkārši sabruka -

viņa pat neesot spējusi piecelties sēdus vai pati aiziet uz tualeti.

Tam pievienojās arī vēdera sāpes un vemšana. 

Pēc vairākkārtējiem ārsta apmeklējumiem Madarai Austrumu slimnīcā tika noteikta diagnoze - Adisona slimība. "[Ārsti] man pateica ļoti tieši: ja es nebūtu tajā dienā atbraukusi uz slimnīcu, visticamāk, nomirtu. Šī slimība nav nekāds joks, tā ir tiešām bīstama!" neslēpj Madara.

"Saslimt ar Adisona slimību nav bijusi mana izvēle - es rūpējos par veselību: domāju, ko ēdu, nesmēķēju, alkoholu lietoju ļoti reti, sportoju," atklāj Madara.

Slimība viņu ļoti novārdzinājusi - organisms ir kļuvis saasināti jutīgs pret apkārtējo vidi, un viņai jāturpina lietot hormonu zāles. Tāpat joprojām ir dienas, kad Madara ļoti nogurst vai viņai sāp galva. 

Madara ir pateicīga mīļotajam vīrietim Jānim Sniedzānam par atbalstu šajā grūtajā laikā. "Es domāju, ja nebūtu Jāņa, iespējams, es šeit vairs nesēdētu, jo vienā brīdī man vairs nebija spēka cīnīties..." tā Madara.

Arī Jānis teic: "Es zināju, ka mīlu Madaru, bet tikai vissmagākajā brīdī sapratu, cik ļoti svarīga viņa man ir. Lūdzos Dievam - ņem man nost visu, visu, tikai lai Madara izveseļojas un dzīvo!"

Vairāk lasi žurnāla "Ievas Veselība" 5. aprīļa numurā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu