Piemaskavā meklē noziedznieku, kurš šķietami iesaistījies teroraktā. Izsludina plānu "Sirēna"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Čehovā, netālu no Maskavas, ir izsludināts plāns "Sirēna", kas nozīmē, ka pilsētā šķietami atrodas terorakta līdzdalībnieks, vēsta medijs "Meduza".

Neilgi pirms tam "Telegram" kanāli "Baza", "Shot" un "112" ziņoja, ka Čehovā tiek meklēts aizdomās turamais par līdzdalību teroraktā Maskavā.

Pēc "Telegram" kanālu teiktā, terorakta līdzdalībnieks, 1976. gadā dzimušais Nikolajs S., 9. aprīļa vakarā mežā Čehovas rajonā slēpies no FSB darbiniekiem. Aizdomās turamais var būt bruņots.

"Sirēna" plāns paredz īpašu pasākumu kopumu policistiem un citām iestādēm.

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) 1. aprīlī paziņoja par "teroristu šūnas" izjaukšanu Krievijas dienvidos un vēl četru personu aizturēšanu aizdomās par saistību ar teroraktu Piemaskavas koncertzālē.

FSB informēja, ka "teroristu šūnas" Dagestānā, Ziemeļkaukāzā, dalībnieki nodrošinājuši ieročus un naudu uzbrukuma "Crocus City Hall" īstenotājiem.

Četri Dagestānā svētdien aizturētie varētu būt saistīti ar līdzekļu un ieroču piegādēm uzbrucējiem, kuru sarīkotajā teroraktā 22.martā tika nogalināti 144 cilvēki.

FSB apgalvoja, ka viens no Dagestānā aizturētajiem ir atzinies, ka pats personīgi ir piegādājis ieročus uzbrucējiem.

Video, kuru publicēja FSB, redzams, ka viens no aizturētajiem atzīstas, ka tika plānots uzbrukums arī Kaspijskā, Dagestānā, kur pamatā dzīvo musulmaņi. Nav skaidrs, vai abas atzīšanās paudis viens cilvēks.

Kā liecina FSB sniegtā informācija, aizturētie ir ārvalstnieki, bet viņu valstiskā piederība netiek precizēta.

Iepriekš aizdomās par terorakta izpildi Krievija aizturēja četrus Tadžikistānas pilsoņus un vēl septiņas personas, kas tiek turētas aizdomās par saistību ar uzbrukuma plānošanu.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

Krievijas diktators Vladimirs Putins ir atzinis, ka uzbrukumu sarīkoja "radikālie islāmisti", tomēr bez jebkādiem pierādījumiem turpina uzstāt, ka Ukraina un Rietumvalstis ir iesaistītas notikušajā.

Pēc uzbrukuma Krievijas drošības dienesti tiek kritizēta par to, ka nespēja novērst uzbrukumu, lai gan ASV izlūkdienesti privāti un publiski brīdināja par ekstrēmistu plāniem uzbrukt vietām Maskavā, kur pulcējas daudz cilvēku.

Ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, svētdien vēstīja, ka dažas dienas pirms uzbrukuma "Crocus City Hall" Irānas izlūkdienesti informēja Krievijas kolēģus par aizturētu teroristu nopratināšanas laikā iegūtu informāciju, ka tiek gatavots plašs uzbrukums Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu