Latvijas 3x3 basketbola komandai pirmajā OS kvalifikācijas būs jāiztiek bez Lasmaņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis
3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlasei šonedēļ pirmajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Honkongā nepalīdzēs Kārlis Pauls Lasmanis, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Piektdien Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā sāks Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

Pēdējā pieteikumu iesniegšanas dienā Latvijas 3x3 izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis koriģēja iepriekš turnīram reģistrēto komandas sastāvu un savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Lasmanis, kuru aizstās Čavars.

"Šodien iesildoties pirms treniņa sākuma Kārlis sajuta sāpes, nevarēja turpināt nodarbību un tika nogādāts uz pārbaudēm slimnīcā. Par savainojuma nopietnību varēs spriests pēc izmeklējumiem, bet skaidrs, ka šajā turnīrā viņš spēlēt nevar," teica Feldmanis.

"Lasmani aizstās Agnis Čavars. Šāds četrinieks februārī piedalījās pašos pirmajos pārbaudes turnīros Francijā un nesen spēlēja Lietuvā. Šodienas treniņā atjaunojām sadarbības uzbrukumā un pārliecinājāmies, ka Agņa pieredze un atlētisms noteikti palīdzēs aizsardzībā. Vakarā skatīsimies video un akcentēsim galvenās lietas spēles plānā," turpināja treneris.

Piektdien latvieši spēkosies ar Mongoliju un Jaunzēlandi, kamēr sestdien paredzēts mačs ar Ēģipti. Divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, kurā spēkosies ar kādu no A grupas komandām - Honkongu, Nīderlandi, Austriju vai Šveici. Tikai labākā no astoņām komandām iegūs ceļazīmi uz Parīzes spēlēm.

Ja pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu