LTV: Daļa Latvijas sporta federāciju prasa pirms termiņa vēlēt LOK prezidentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Olimpiskā komiteja atsauc LOSF valdi
Latvijas Olimpiskā komiteja atsauc LOSF valdi Foto: Publicitātes foto

Nedaudz vairāk kā trīs mēnešus pirms Parīzes olimpisko spēļu sākuma atsevišķas Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) ietilpstošas sporta federācijas pieprasījušas jauna LOK prezidenta vēlēšanas rīkot agrāk, nekā tas bija paredzēts, ceturtdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

LTV norāda, ka federācijās uzskata, ka pašreizējais LOK prezidents Jānis Buks ir nepietiekami cīnījies par sporta finansējumu un kopējām interesēm. Buks darbu LOK gan būtu gatavs turpināt.

Par LOK prezidenta vēlēšanu rīkošanu agrāk, nekā tas plānots sākotnēji, 21 sporta federācija paziņojusi vēstulē. Tajā uzsvērts, ka komitejas vadība jāuztic tādiem cilvēkiem, kas saņēmuši LOK locekļu sniegtu pilna termiņa mandātu. Vēstuli parakstījušās federācijas, kas vairumā gadījumu pārstāvēto sportistu ziņā ir salīdzinoši nelielas, atsaucas uz faktu, ka Buks, kurš amatā ir vien kopš pērnās vasaras, pats iepriekš norādījis, ka strādās tikai līdz nākamajām LOK prezidenta vēlēšanām un uz atkārtotu termiņu nekandidēs, ziņo LTV.

Iepriekš vēstīts, ka Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu.

Buks LTV atklājis, ka LOK attiecības ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pasliktinājušās pēc tam, kad LOK atteikusies noslēgt sadarbības līgumu ar izdevniecību "Rīgas Viļņi", kurā iepriekš strādājis Čakšas padomnieks Raivis Bergs. Savukārt kopš pagājušā gada oktobra izdevniecības operatīvā vadītāja esot Berga māsa Elīna.

Berga noliedza, ka būtu bijušas sarunas par sadarbības iespēju, taču Buks izcēla, ka sarunas ar izdevniecību bijušas vēl pirms Berga kļuva paroperatīvo vadītāju, norādīja LTV.

Viņš skaidroja, ka neilgi pēc tam, kad jūlijā tika ievēlēts par LOK prezidentu, esot saņēmis no IZM uzstādījumu, ka ir nepieciešams atbrīvot no amata vairākus ilggadējus LOK darbiniekus.

"Ja es vēlos produktīvu sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju, tad man no darba ir jāatlaiž Dace Gulbe, Raitis Keselis un Lilita Mitrofanova, kas ir Raita Keseļa dzīvesbiedre," raidījumam iepriekš teicis Buks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu