"Ventspils" ar uzvaru mājās LIBL pusfinālā panāk neizšķirtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BC "Ventspils"/"Facebook"

"Ventspils" piektdien savā laukumā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla otrajā spēlē izcīnīja uzvaru un sērijā panāca neizšķirtu.

Ventspilnieki mājās ar 85:70 (21:15, 28:18, 15:18, 21:19) pārspēja Tallinas "Kalev"/"Cramo"un sērijā līdz divām uzvarām izlīdzināja rezultātu 1-1.

Laukuma saimnieki jau pirmajās divās ceturtdaļās iekrāja +16, bet trešās ceturtdaļas ievadā ventspilnieku pārsvars uz laiku pieauga pat līdz 20 punktiem. Noslēdzošajā ceturtdaļā talliniešiem izdevās samazināt deficītu līdz deviņiem punktiem, taču atlikušajā spēles daļā "Ventspils" atjaunoja +15 un tika pie drošas uzvaras.

"Ventspils" panākumu ar 21 punktu sekmēja Artūrs Ausējs, Linards Jaunzems tika pie 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kamēr pa desmit punktiem iekrāja Išmaels El-Amins un Renārs Birkāns, kura kontā arī sešas rezultatīvas piespēles.

Tallinas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kregors Hermets, bet 12 punktus pievienoja Bens Šungu.

Izšķirošā spēle 16.aprīlī norisināsies Tallinā.

Pirmajā pusfināla spēlē Tallinā mājinieki otrdien svinēja pārliecinošu uzvaru ar 91:65.

Ventspilnieki ceturtdaļfinālā ar 103:69 uzvarēja Gundara Vētras trenēto un Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", ar 69:82 zaudēja viesos un izšķirīgajā mačā savā laukumā uzvarēja ar 103:83, sērijā esot pārākiem ar 2-1 un sekmējot Vētras atlaišanu no amata.

Tallinieši ceturtdaļfinālā ar 83:77 un 77:63 pieveica "Parnu Sadam".

Pamatturnīrā "Ventspils" ar bilanci 20-10 ieņēma ceturto, bet Tallinas komanda ar vienu zaudējumu 30 mačos bija pirmā.

Abās šīs sezonas pamatturnīra spēlēs uzvaru bija izcīnījuši tallinieši, viesos uzvarot ar 110:88, bet mājās - ar 81:60.

Otrā pusfinālā tiekas "VEF Rīga", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus", un "Prometey", kas ar 2-0 pārspēja "Ogri". Sērijā rezultāts ir 1-0 "Prometey" labā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu