Video Motociklista nāve uz Akmens tilta: eksperti atzīst, ka jaunietis no sadursmes varēja izvairīties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Komentējot 11. aprīlī uz Akmens tilta notikušo traģisko sadursmi starp motociklu un automašīnu, speciālisti atzinuši, ka motociklista nāvē vainojama nevis ātruma pārsniegšana, bet gan nepareizi izmantotas bremzes, vēsta LTV ziņu raidījums "Panorāma".

Motociklists ceturtdien ap pussešiem vakarā brauca pa Akmens tiltu un, ieraugot priekšā stāvošo automašīnu, strauji bremzēja. Motocikls ietriecās automašīnā un tā vadītājs notikuma vietā gāja bojā.

Eksperti uzsvēra, ka motociklists nepareizi bremzējis, tāpēc ātrums nav bijis noteicošais faktors. 

"Es skatījos to video. Divreiz novērsa uzmanību. Vienreiz paskatījās pa labi uz mopēdu, otrreiz pa kreisi. Mašīna pienāca par tuvu. Viņš asi nospieda bremzes. Pats viņš bija gara auguma un tātad... sasvērās uz priekšu. Bija tas, ka lidoja pāri stūrei," skaidroja "1. motoskolas" instruktors Uģis Spēlmanis.

Spēlmanis norāda, ka motocikliem priekšējās bremzes ir pamatbremzes, ar kurām apstājas, tāpat instruktori visiem apmācāmajiem vienmēr māca, kā pareizi bremzēt. Ņemot vērā, ka jaunietim nebija motociklista tiesību, viņš šīs apmācības, visticamāk, nebija izgājis. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu