Avoti: Tramps ASV prezidenta amatā uzskatījis, ka Ukrainai jābūt Krievijas sastāvā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: MEGAN BRIGGS/Getty Images via AFP

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa padomniece Fiona Hila atklājusi, ka Tramps vēl prezidenta amatā uzskatījis, ka Ukrainai jākļūst par daļu no Krievijas, vēsta Ukrainas izdevums "The Kyiv Independent". 

Bijusī Trampa padomniece norādīja, ka Tramps teicis, ka "Ukrainai, sevišķi Krimai, jābūt daļai no Krievijas". Hila uzsvēra, ka Tramps "nav spējis aptvert domu, ka Ukraina ir neatkarīga valsts". 

Hilas liecības ietvertas ietekmīgā izdevuma "The New York Times" (NYT) reportiera Deivida Sengera grāmatā "Jaunie aukstie kari" (New Cold Wars). 

Sengers rakstījis, ka Trampa skatījums saskan ar Krievijas diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina uzskatiem. Putins arī vairākkārt noliedzis Ukrainas neatkarību. 

Jau ziņots, ka izdevums "The Washington Post" noskaidrojis, ka Tramps izstrādājis plānu, kā panākt mieru Ukrainā – Krievijas okupētās Ukrainas teritorijas, tostarp Krimas pussalu un Donbasa teritoriju atdot Krievijai.

Iepriekš Tramps lielījies, ka viņš līdz ar atgriešanos Baltajā namā 24 stundu laikā vienosies par plānu, kā panākt pamieru starp Krieviju un Ukrainu, taču plāna detaļas atteicies paust publiski.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu