Latvijas 3x3 basketbola izlasei izšķirošā cīņa par iekļūšanu Parīzes olimpiskajās spēlēs (1)

Papildināts 13:58, 14. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā svētdien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā sasniedza finālu. Plkst. 13.25 sācies turnīra fināls, kura tiešraidi var redzēt arī portālā "Apollo.lv".

Latvija, kas turnīrā izsēta ar trešo numuru, pusfinālā ar 15:14 papildlaikā pārspēja turnīra galveno favorīti Nīderlandi.

Pēc veiksmīga mača ievada latvieši bija izvirzījušies vadībā ar 11:6, taču mazāk vairāk nekā divas minūtes līdz spēles beigām nīderlandieši pēc diviem precīziem tālmetieniem pārņēma vadību ar 13:11.

Miezis ar diviem precīziem soda metieniem panāca neizšķirtu (13:13) un rezultāts palika nemainīgs līdz pamatlaika beigām. Papildlaikā pēc Nīderlandes precīza metiena Latvijai uzvaru atnesa Mieža tālmetiens.

Starp latviešiem rezultatīvākais ar desmit punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Miezis, Čavars pievienoja trīs punktus, kamēr pa vienam punktam guva Raimo un Lācis, kura kontā arī piecas bumbas zem groziem.

Nīderlandes labā deviņus punktus guva Vortijs de Jongs.

Otrā pusfinālā Austrija (4.) ar 20:18 pārspēja Jaunzēlandi (7.) un fināls, kurā Latvija un Austrija cīnīsies par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, paredzēts plkst.13.

Piektdien Latvijas basketbolisti kvalifikācijas turnīru sāka ar divām uzvarām, ar 21:16 pieveicot Mongoliju (2.) un ar 21:10 sagraujot Jaunzēlandi (7.), bet sestdien ar 21:12 pieveica Ēģipti (6.), B grupā ar trim uzvarām ieņemot pirmo vietu

Nīderlande A grupā ar 22:15 apspēlēja Šveici (5.), ar 17:11 - Honkongu (8.), bet ar 17:18 zaudēja Austrijai (4.), grupā ieņemot otro vietu.

Divas labākās katras grupas komandas iekļuva pusfinālā. Tikai labākā no astoņām komandām iegūs ceļazīmi uz Parīzes spēlēm.

Ja pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Tiešraides arhīvs: Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu