FOTO Pusaudzis, kuram rīklē iestrēgusi monēta, sūdzējies par "grūtībām norīt". Ārsti pārsteigti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: The New England Journal of Medicine

Kalifornijā slimnīcā nonācis 14 gadus vecs zēns, kura rīklē bija iesprūdusi monēta. Ārstus pārsteidzis tas, ka viņam izdevies izvairīties no nopietnām elpošanas problēmām, vēsta medijs "People". 

Pusaudzis ārstiem sūdzējies par aizsmakumu un rīšanas problēmām sešas stundas pēc tam, kad nejauši bija norijis 25 centu monētu, teikts "The New England Journal of Medicine" publikācijā.

Ārstus gan pārsteidzis tas, ka zēnam nav bijušas nekādas elpošanas problēmas, kādas būtu gaidāmas, rīklē iestrēgstot monētai.

Lai izprastu problēmu, mediķi veica zēna krūškurvja rentgenu, kas parādīja, ka monēta atrodas vertikāli zonā starp balssaitēm un traheju, tādējādi ļaujot gaisam plūst cauri, neskatoties uz to, ka tas zēnam izraisīja diskomfortu.

Zēnam paveicās, jo vairumā gadījumu, kad tiek norīts svešķermenis, tas iekļūst trahejā vai citās rīkles daļās, potenciāli apdraudot pacienta elpošanu.

"Svešķermeņi elpceļos, īpaši tie, kas atrodas trahejā un balsenē, ir nekavējoties jāizņem, lai samazinātu elpošanas traucējumu risku," rakstīja ārsti.

Foto: The New England Journal of Medicine

Vispārējā anestēzijā monēta tika izvilkta ar minimāliem gaisa kanāla bojājumiem. Zēns atguvies un palaists mājās.

Saskaņā ar "Harvard Health" datiem, monētas ir visizplatītākie priekšmeti, ko bērni norij - vairāk nekā 60% gadījumu, kad pēc pēc svešķermeņa norīšanas meklēta medicīniskā palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu