Starptautiskā finanšu tehnoloģiju hakatonā uzvar komanda no Latvijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TippaPatt/Shutterstock

Starptautiskais finanšu tehnoloģiju hakatons "Open FinHack" noslēdzies ar latviešu komandas "Frankey" uzvaru, informēja hakatona rīkotāji.

Hakatonam kopumā pieteicās 231 dalībnieks no 38 pasaules valstīm.

Hakatona "Open FinHack" laikā dalībnieki meklēja gan B2B, gan B2C risinājumus sešās finanšu nozares jomās - kolektīvā finansēšana, krāpšanas atklāšana un novēršana, blokķēdes risinājumi, datu analītika, personalizēti finanšu pakalpojumi un finanšu lietpratība. Hakatonam varēja pieteikties gan individuāli ideju autori un eksperti, gan agrīnas stadijas jaunuzņēmumi.

Gandrīz nedēļu 23 komandas strādāja dienu un nakti, klātienē un attālināti, lai tiktu maksimāli tālu savas idejas attīstīšanā. Starptautiska žūrija finālā vērtēja gan idejas konceptu un radošumu, gan dizainu un potenciālo lietotāju pieredzi, gan biznesa modeli un komandu. Tāpat tika pievērsta uzmanība iespējai ideju realizēt un arī risinājuma potenciālo ietekmi. Idejas attīstīt hakatona dalībniekiem palīdzēja 48 dažādu jomu eksperti no dažādām valstīm.

Uzvarētāju komandas "Frankey" līdzdibinātājs Āris Brencis informē, ka pieteicies hakatonā, jo ideja viņam bijusi jau divus gadus, taču ar to nekas nebija darīts. "Frankey" komanda piedāvā padarīt demokrātiskāku iespēju investēt franšīzēs. Proti, komanda ir apņēmusies izveidot platformu, kur būtu iespēja satikties franšīzes devējiem, franšīzes ņēmējiem un arī potenciālajiem investoriem. Līdz ar to ikvienam būtu iespēja investēt biznesa modelī un idejā, kas ir labi saprotama. "Frankey" saņēma arī "Open FinHack" atbalstītāja advokātu biroja "drill." simpātiju balvu - juridiskās konsultācijas 1000 eiro apmērā, kā arī ielūgumus uz "Riga Comm 2024" konferenci.

Otro vietu hakatonā "Open FinHack" ieguva komanda "AYMA", kas plāno radīt neobanku īpaši spēļu industrijai. Savukārt trešās vietas ieguvēja komanda "Rellocate" vēlas palīdzēt imigrantiem uzsākt dzīvi jaunajā mītnes zemē, uz kurieni tie pārcēlušies. Sakarā ar to, ka ne vienmēr viņiem ir pietiekami finanšu līdzekļi un bankas nav atsaucīgas aizdevumu nodrošināšanā, komanda vēlas radīt platformu, kur būtu iespēja aizņemties no privātajiem aizdevējiem.

Hakatonu organizēja inovāciju kopiena "WindHackers", kuras mērķis ir veicināt starpdisciplināru sadarbību un sekmēt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu biznesa ideju attīstību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu