Liepājā notiks pikets pret zvejnieku alejas izzāģēšanu parkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Piektdien, 19. aprīlī, plkst. 16 Liepājā, Rožu ielā iepretim Liepājas domei notiks biedrības "Radi vidi pats" organizētais pikets pret koku izzāģēšanu jūrmalas parkā, daļā Zvejnieku alejas, informēja organizatoru pārstāvis Valērijs Križevičs.

Kokus tur plānots izzāģēt, lai ierīkotu topoša SPA centra autostāvvietu. Koku izzāģēšanas iecere netika atbalstīta sabiedriskajā apspriešanā, lai gan vecās Vannu mājas pārveidi par modernu SPA centru daudzi liepājnieki atbalsta.

Križevičs norāda, ka nav īsti skaidrs, kādēļ SPA gadījumā Liepājas dome nevar iet kompromisa ceļu, gan atbalstot uzņēmēju, gan ieklausoties liepājnieku viedoklī, kā tas izdevās, martā lemjot par SIA "DG Termināls" darbību Liepājas ostā, Tosmares kanāla malā. "DG Termināls" varēs tur pārkraut vairāk naftas un ķīmisko produktu, tomēr nevarēs sākt gumijas un plastmasas atkritumu pārstrādi.

Ja sabiedrības viedokli ņem vērā tikai tad, kad Liepājas pašvaldībai vajag papildargumentus saviem lēmumiem - tas demoralizē iedzīvotājus, rādot, ka visiem līdzdalības instrumentiem īsti nav nozīmes, uzskata piketa organizatoru pārstāvis.

"Tāpēc mēs piektdien, 19.aprīlī, dienā, kad starptautiskā kustība "Fridays For Future" aicina aktīvistus visās valstīs iestāties par ekoloģiskām prasībām, rīkojam piketu un aicinām rīkoties arī citas biedrības un aktīvistus gan Liepājā, gan citur Latvijā, lai panāktu visu sabiedrisko apspriešanu rezultātu ievērošanu savā pašvaldībā un visā valstī," uzsver Križevičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu