"Ventspils" Tallinā zaudē izšķirošajā LIBL pusfināla spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
BK "Ventspils" spēlētājs Toma Vasiļevičs (nr.15, dzeltenā tērpā) .
BK "Ventspils" spēlētājs Toma Vasiļevičs (nr.15, dzeltenā tērpā) . Foto: Zane Bitere/LETA

"Ventspils" otrdien Tallinā piedzīvoja zaudējumu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla trešajā spēlē, sērijā piekāpjoties ar 1-2.

"Ventspils" ar 73:84 (16:13, 18:19, 20:26, 19:26) piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru šosezon pārstāv šobrīd savainojuma dēļ nespēlējošais Jānis Bērziņš.

Ventspils komandā 18 punktus guva Išmaels El-Amins, 17 - Toms Vasiļevičs, bet pa 11 punktiem guva Frensiss Ošī un Artūrs Ausējs.

Mājiniekiem 26 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Bens Šungu, 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Rauno Nurgers, 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Manuels Svaress, bet 12 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Severi Kaukiainens.

Spēli ar trīspunktu gājienu sāka Rauno Nurgers, kurš ar divpunktu metienu panāca 9:4 mājinieku labā.

Ar pieciem Išmaela El-Amina un diviem Tomas Vasiļeviča punktiem ventspilnieki izvirzījās vadībā ar 12:9, pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 16:13.

Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki pakāpeniski palielināja pārsvaru, pēc Vasiļeviča divpunktnieka tiekot līdz desmit punktu pārsvaram - 27:17, taču mājinieki atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas.

Pirmo puslaiku "Ventspils" basketbolistiem izdevās pabeigt savā labā - 34:32, bet otrā puslaika sākumā igauņu basketbolisti guva sešus punktus pēc kārtas, pēc diviem precīziem Bena Šungu soda metieniem panākot 39:36 un ventspilniekus vairs vadībā nelaižot.

Pirmajā sērijas spēlē Tallinā "Kalev"/"Cramo" uzvarēja ar 91:65, bet otrajā ventspilnieki savā laukumā revanšējās ar 85:70.

Ventspilnieki ceturtdaļfinālā ar 103:69 uzvarēja Gundara Vētras trenēto un Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", ar 69:82 zaudēja viesos un izšķirīgajā mačā savā laukumā uzvarēja ar 103:83, sērijā esot pārākiem ar 2-1 un sekmējot Vētras atlaišanu no amata.

Tallinieši ceturtdaļfinālā ar 83:77 un 77:63 pieveica "Parnu Sadam".

Pamatturnīrā "Ventspils" ar bilanci 20-10 ieņēma ceturto vietu, bet Tallinas komanda ar vienu zaudējumu 30 mačos bija pirmā.

Abās šīs sezonas pamatturnīra spēlēs uzvaru bija izcīnījuši tallinieši, viesos uzvarot ar 110:88, bet mājās - ar 81:60.

Otrā pusfinālā "VEF Rīga" ar 0-2 zaudēja "Prometey".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu