Nadals atgriežas kortā un uzvar Barselonas "ATP 500" turnīra spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas ir atgriezies kortā ar uzvaru Barselonas "ATP 500" turnīra spēlē.

Nadals, kurš šobrīd pasaules rangā ieņem 644.vietu, pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 uzvarēja Flavio Kobolli (ATP 62.), aizvadot savu pirmo turnīru vairāk nekā trīs mēnešu laikā.

"Ņemot visu vērā, tā bija laba pirmā kārta," sacīja Nadals. "Es aizvadīju tādu maču, kāds man bija nepieciešams. Esmu priecīgs par uzvaru un laimīgs, ka atkal spēlēju mājās."

12 reizes turnīrā uz māla seguma uzvarējušais Nadals pēc spēles sacīja, ka savā vārdā nosauktajā centra laukumā nekad nav spēlējis ar pilnu spēku, it īpaši servējot.

"Es nedaru neko tādu, kam šobrīd nav jēgas," viņš teica. "Es netaisos iet laukumā un servēt kā traks."

Nadals finišēja ar astoņiem netveramiem sitieniem un 22 nepiespiestajām kļūdām.

Nadals atgriezās kortā pēc kārtējā savainojuma un nebija spēlējis kopš paraugmača ar spāni Karlosu Alkarasu martā. 22 reizes "Grand Slam" turnīros uzvarējušais Nadals pēdējo reizi turnīrā bija spēlējis janvārī Brisbenā, aizvadot tikai trīs mačus un izlaižot Austrālijas atklāto čempionātu.

Nadals 14 reizes ir uzvarējis Francijas atklātajā čempionātā, kas sāksies nākamajā mēnesī.

37 gadus vecais Nadals sacīja, ka šī visticamāk būs pēdējā reize, kad viņš spēlēs Barselonas turnīrā. Spānim pagājušajā vasarā tika veikta gūžas operācija, un viņš paziņoja, ka 2024.gads, iespējams, būs viņa pēdējais gads ATP tūrē.

Barselonas "ATP 500" turnīrs beigsies 21.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu