Izsolē par nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās uzvar Lietuvas uzņēmums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas brīvostas pārvaldes rīkotajā izsolē par nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās 177,2 hektāru teritorijā uzvarējis Lietuvas uzņēmums "SNG Solar", informē Rīgas brīvosta.

Gada nomas maksa būs 233 251 eiro un Rīgas brīvostas pārvaldei nododamais elektroenerģijas apjoms noteikts 2,5% no kopējās saražotās zaļās enerģijas, ko tālāk izmantos ostas infrastruktūras uzturēšanai un ostas operāciju nodrošināšanai.

Izsoles rezultāti mēneša laikā jāapstiprina Rīgas brīvostas valdei, lemjot par nomas tiesību līguma noslēgšanu.

Līgums paredz, ka uzņēmumam piecu gadu laikā Spilves pļavu teritorijā 177 hektāru platībā jāuzbūvē saules parks ar nominālo jaudu 100 megavati (MW).

Savukārt kopējās provizoriski paredzamās investīcijas parka izveidē ir 96 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Brīvostā norāda, ka teritoriju Daugavas kreisajā krastā Spilves pļavās plānots attīstīt par tehnoloģiju centru gan atjaunojamās saules elektroenerģijas ražošanai un uzkrāšanai, ūdeņraža un alternatīvo degvielu ražošanai, gan perspektīvā - arī visa reģiona industriālā un loģistikas parka attīstībai.

Interesi par industriālā parka veidošanu Rīgas ostas teritorijā patlaban izrādījuši arī vairāki starptautiski investori, atzīmē brīvostā.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas brīvostas pārvalde nomas tiesības izsola atkārtoti. Iepriekšējā izsole, kas notika 2023.gada jūlijā, noslēdzās bez rezultātiem.

Rīgas brīvosta attiecīgās teritorijas nomas tiesības izsolīja arī 2022.gada novembrī. Izsole noslēdzās, tajā uzvarot Lietuvas saules parku attīstītājam "Saules graža", taču uzņēmums līgumu ar brīvostu tā arī nenoslēdza.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu