Kā noskalot atejā karjeru – "Raptors" centrs alkatības dēļ saņēmis mūža diskvalifikāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džontejs Porters
Džontejs Porters Foto: AP/Scanpix

Nacionālā Basketbola asociācija (NBA) piešķīrusi mūža diskvalifikāciju Toronto "Raptors" spēlētājam Džontejam Porteram, kurš pārkāpis līgas azartspēļu noteikumus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

20. marta (21. marta pēc Latvijas laika) spēlē starp Toronto "Raptors" un Sakramento "Kings" Porters nospēlēja trīs minūtes. 24 gadus vecais basketbolists apgalvoja, ka sajuties slims.

Pēc ziņām par aizdomīgām aktivitātēm totalizatorā saistībā ar Portera sniegumu NBA sāka izmeklēšanu. Tajā tika noskaidrots, ka basketbolists esot ar nodomu ierobežojis savu dalību vismaz vienā "Raptors" spēlē, tādējādi nelegāli ietekmējot sporta likmju iznākumus.

Izmeklēšanā tika atklāts, ka Porters pirms 20. marta "Raptors" spēles pret "Kings" nodeva konfidenciālu informāciju par savu veselības stāvokli personai, kura totalizatorā liek likmes uz NBA spēlēm. Spēlētājs esot zinājis, ka konkrētā persona izdara sporta likmes.

Minētais spēlmanis totalizatorā esot uzlicis likmi 80 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Viena no izvēlēm – Porters aizvadīs zemas produktivitātes spēli pret "Kings". Likmes uzvaras gadījumā izmaksa varējusi sasniegt 1,1 miljonu ASV dolāru. Tomēr neparastu aktivitāšu totalizatorā un Portera savādā snieguma dēļ likme tika iesaldēta līdz izmeklēšanas rezultātu iegūšanai.

Izmeklēšanā arī tika noskaidrots, ka 2024. gadā Porters esot iztērējis 54 tūkstošus ASV dolāru 13 dažādās likmēs uz NBA spēlēm, izmantojot kādas citas personas totalizatora kontu.

Ar oficiālu paziņojumu nācis klajā arī NBA komisārs Ādams Silvers:

"Nav nekā svarīgāka kā aizsargāt taisnīgu NBA spēli mūsu faniem, komandām un visiem, kuri saistīti ar mūsu sportu. Šī iemesla dēļ Džontejs Porters saņems pašu bargāko sodu par mūsu spēļu noteikumu klaju pārkāpšanu

Kamēr legāla sporta likmju likšana palīdz identificēt aizdomīgas vai netipiskas aktivitātes, rodas svarīgi jautājumi par pašlaik spēkā esošā regulējuma pietiekamību. Tai skaitā par likmju veidiem, kas tiek piedāvāti uz mūsu spēlēm un spēlētājiem," teikts Silvera paziņojumā.

NBA ziņo, ka izmeklēšana vēl turpinās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu