AS varētu atbalstīt Bražes apstiprināšanu ārlietu ministra amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministra amata kandidāte Baiba Braže.
Ārlietu ministra amata kandidāte Baiba Braže. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Situācijā, kad valsts nevar strādāt bez ārlietu ministra, "Apvienotais saraksts" (AS) uzskata, ka Baiba Braže ir piemērota ārlietu ministra amatam, aģentūrai LETA pēc AS frakcijas tikšanās ar kandidāti 18. aprīlī sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Jau vairākus mēnešus Latvijai "reāli nav ārlietu ministra", par ko liecinot arī Saeimas Ārlietu komisijas sekretāra Jura Viļuma (AS) norādītais, ka iepriekšējais ārlietu ministrs gandrīz nekad neesot apmeklējis komisijas sēdes, pauda AS frakcijas vadītājs. Līdzšinējais ārlietu ministrs bija Krišjānis Kariņš (JV).

AS uzskata, ka tā nevar turpināt, jo valsts nevar strādāt bez ārlietu ministra, uzsvēra Tavars.

Ar Braži šodien pārrunāts diplomātiskā dienesta darbs pie ārvalstu investīciju piesaistes ekonomikas attīstībai, sankciju noteikšana mangāna rūdas eksportam uz Krieviju un citi arī ar valsts drošību saistīti jautājumi, norādīja politiķis.

Braže norādījusi, ka ir bezpartejiska, tāpat kandidāte ir ar lielu pieredzi ārlietās, tajā skaitā, iepriekš strādājot nozīmīgā amatā NATO līmenī, uzsvēra frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, piektdien, 19.aprīlī, Saeimā gaidāms balsojums par Bražes kandidatūru ārlietu ministra amatam.

Braže neoficiāli tika minēta kā ticamākā kandidāte šim amatam jau uzreiz pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais ministrs Kariņš. Ārlietu ministra amats kļuvis vakants pēc tam, kad to pēc privāto lidojumu skandāla atstāja bijušais premjers Kariņš.

Koalīcijas partijas konceptuāli ir izteikušas atbalstu diplomātes Bražes kandidatūrai ārlietu ministra amatam.

Braže pašlaik ir bezpartejiska, bet "Vienotība" ir uzaicinājusi viņu iestāties partijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu