Irānas valsts mediji noraida ziņas, ka uzbrukts no ārvalstīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Irānas valsts mediji piektdien noraidīja ziņas, ka Irānai uzbrukts no ārvalstīm saistībā ar sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā.

"Nav ziņu par uzbrukumu no ārvalstīm Isfahānai vai jebkurai citai Irānas daļai," vēsta valsts ziņu aģentūra "Tasnim", atsaucoties uz "informētiem avotiem".

Irānas augsta ranga armijas komandieris paziņoja, ka Irānas Isfahānas pilsētas tuvumā atskanējušo skaļo sprādzienu izraisījusi "pretgaisa aizsardzība, šaujot uz aizdomīgu objektu", vēsta "Tasnim".

Kā ziņo "Tasnim", Isfahānas provincē nav nekādu "postījumu vai incidentu", pavēstījis augsta ranga ģenerālis.

Irānas valsts plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka visi objekti šajā apgabalā, tostarp nozīmīgi kodolobjekti, ir drošībā.

Piektdienas agrā rīta stundā netālu no militārās bāzes, kur Isfahānas provincē atrodas iznīcinātāji, atskanēja trīs sprādzieni, ziņoja Irānas pusoficiālā ziņu aģentūra "Fars".

"Aizsardzība aktivizēta, reaģējot uz objektu, kas, iespējams, ir drons," ziņu aģentūrai "Fars" pavēstīja avoti.

Irānas kosmosa aģentūras preses pārstāvis Hoseins Dalirians paziņoja, ka "veiksmīgi notriekti trīs droni un nav ziņu par raķešu uzbrukumu".

Vairākās Irānas pilsētās tika aktivizētas pretgaisa aizsardzības sistēmas pēc ziņām par sprādzieniem netālu no Isfahānas pilsētas, kā arī apturēti lidojumi lielā daļā valsts.

ASV mediji, atsaucoties uz amatpersonu teikto, ziņoja, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

ASV mediji vēstīja, ka Vašingtona no Izraēlas iepriekš saņēmusi paziņojumu par tās gaidāmo uzbrukumu Irānai, taču neatbalstīja operāciju un nepiedalījās tās īstenošanā.

Izraēla jau iepriekš brīdināja, ka tā atbildēs uz Irānas soli, kas nedēļas nogalē uz Izraēlu izšāva simtiem raķešu un bezpilota lidaparātu.

Izraēlas armija piektdien atteikusies komentēt ziņas par sprādzieniem Irānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu