FOTO Ieguldot vairākus miljonus eiro, atjaunots vēsturiskais "diplomātu nams" Rīgas centrā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu investīciju uzņēmums SIA "Astor Group" ieguldījis četrus miljonus eiro "diplomātu nama" Stabu ielā 13 atjaunošanā, tostarp 2,75 miljonu eiro aizdevumu no "Bigbank", informēja bankas pārstāvji.

Ēkai atjaunota fasāde, veikts vērienīgs telpu remonts, ierīkotas mūsdienīgas inženierkomunikācijas.

Pirmās brīvvalsts laikā šo namu valsts uzdāvināja Latvijas pirmajam ārlietu ministram Zigfrīdam Annai Meierovicam (1887-1925). Lai gan politiķis namā nav dzīvojis, to līdz pat 2008.gadam apsaimniekoja Meierovica dzimtas mantinieki.

Patlaban ēkas nomnieku vidū ir vairāku valstu vēstniecības. Kopējā ēkas īres platība ir 1738 kvadrātmetri, nomniekiem pieejami 11 plaši apartamenti, kā arī biroji un komerctelpas ēkas cokolstāvā. Nama rekonstrukcija notika, netraucējot esošo nomnieku ikdienu.

Jūgendstila daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka būvēta 1907.gadā, un tās autors ir vācu arhitekts Vilhelms Hofmanis (1869-1945). Pēc viņa projektiem Rīgā tapušas 40 ēkas, galvenokārt neorenesanses stilā. Ēka ir kultūrvēsturisks piemineklis, tā salīdzinoši labi pārdzīvojusi padomju laikus. Nams pirmo renovāciju piedzīvoja šīs tūkstošgades sākumā. Kad par telpām interesi izrādīja vēstniecības, ēkas īpašnieks "Astor Group" sāka vērienīgāku ēkas rekonstrukciju.

"Astor group" uzņēmumi pārvalda tādas viesnīcas kā "Radisson Blu Daugava", "Radisson Blu Rīdzene", "Park Inn by Radisson Valdemara", "Park Inn by Radisson Residence Riga Barona" un "Radisson Hotel Old Town Riga".

"Astor group" 2022.gadā strādāja ar 1,338 miljonu eiro apgrozījumu un 463 498 eiro peļņu. Finanšu rādītāji par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

"Astor group" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 9534 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma kapitālā pa 50% pieder SIA "DR Holding", kuras vienīgais īpašnieks ir Dans Elijahu Rubanenko, un SIA "Hotel Management Group", kuras vienīgais īpašnieks ir Jizhaku Rubanenko.

"Bigbank" ir Igaunijas banka, kas izvērsusi darbību ārpus Igaunijas, izveidojot filiāles Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Lietuvā, Bulgārijā, kā arī piedāvājot pārrobežu pakalpojumus Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu