Ziepju dēļ "Tesla" spiesta atsaukt teju 4000 "Cybertruck" automašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks Tesla Cybertruck prezentācijā 2019.gada nogalē
Īlons Masks Tesla Cybertruck prezentācijā 2019.gada nogalē Foto: AFP/SCANPIX

Tehnoloģiju uzņēmumam "Tesla" dots rīkojums atsaukt gandrīz 4000 "Cybertruck" automašīnas, jo secināts, ka to akseleratora pedālis var iestrēgt brīdī, kad tiek nospiests, ziņo CNN.

Oficiāli nosauktais problēmas cēlonis: ziepes.

"Neapstiprinātu izmaiņa dēļ ražošanas procesā izmantots lubrikants (ziepes), lai palīdzētu akseleratora pedāļa komponentu montāžā,"automašīnu atsaukšanas dokumentā raksta ASV Nacionālā satiksmes drošības administrācija (NHTSA), norādot, ka lubrikanta pārpalikumi ietekmējuši pedāļa darbību.

"Tesla" vēl nav precizējusi, cik futūristiskā izskata "Cybertruck" braucamos tā ir saražojusi. Taču ir izskanējuši paziņojumi, ka lēnām transportlīdzekļa ražošanas apjomi tiks palielināti. Pirmie modeļi klientiem tika piegādāti novembra beigās.

NHTSA paziņoja, ka atsaukums skar "visas 2024. gada modeļa "Cybertruck" automašīnas, kas ražotas no 2023. gada 13. novembra līdz 2024. gada 4. aprīlim."

Tas nozīmē, ka atsauktas 3878 automašīnas, kuras, iespējams, ir lielākā daļā, ja ne visas šobrīd uz ASV ceļiem esošās "Cybertruck" automašīnas.

Drošības regulators norādījis, ka strādnieki, kas montēja kravas automašīnas "Tesla" rūpnīcā netālu no Ostinas, Teksasā, nepiemēroti izmantoja ziepes, lai palīdzētu darbā ar akseleratora pedāļa montāžu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu