VIDEO Latvijā nabadzības vai sociālās atstumtības riskam pakļauts katrs piektais bērns (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģimene ar bērniem. Ilustratīvs foto
Ģimene ar bērniem. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Kopumā aptuveni 70 000 jeb katrs piektais bērns Latvijā ir pakļauts nabadzības vai sociālās atstumtības riskam. Uz šokējoši augstā skaitļa fona nevalstiskās organizācijas (NVO) rosina valdību aktīvāk strādāt pie problēmas risināšanas, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Kopīgā sarunā ar dažādiem ministriju pārstāvjiem NVO darbinieki arī akcentēja, ka situācijas nerisināšana var novest pie būtiskiem ilgtermiņa riskiem.

Diskusijā "Latvijas bērni nabadzības ēnā" uzsvērts fakts, ka no vairāk nekā 350 000 Latvijā dzīvojošajiem bērniem aptuveni katrs piektais jeb 20,1% ir pakļauts nabadzības vai sociālās atstumtības riskam.

Latvijā 2021. gadā pieņemta Eiropas Savienībā izveidotā bērnu garantija, kuras mērķis ir bērnu tiesību aizsardzības un labbūtības uzlabošana. Tomēr kavējas nacionālā rīcības plāna izstrāde.

"Tas prasa valsts apņemšanos pie tā strādāt, tas ir tas, kā Latvijai pietrūkst. Mums nav politiskās gribas ar to strādāt," secina biedrības "Latvijas Bērnu labklājības tīkls" valdes locekle Inese Fecere-Antipina.

VIDEO: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu