"Nevarēju paelpot." Sieviete sevi gandrīz nogalina, mēģinot izārstēt vēzi ar sulas diētu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "YouTube" video.

Bijusī modele Irēna Stojnova pēc smagas vēža diagnozes saņemšanas 2021. gadā bija pārliecināta, ka viņas slimību iespējams izārstēt ar sulu diētas palīdzību. Izejot cauri "ellei un atpakaļ", tagad viņa aicina citus ticēt tradicionālās medicīnas metodēm un brīdina pret mēģinājumiem paļauties uz internetā izplatītām alternatīvām ārstēšanās metodēm, vēsta portāls "The Independent".

2021. gada jūnijā Irēnai tika diagnosticēta nehodžkina limfoma. Mediķi aicināja, lai Irēna izmanto tradicionālās vēža ārstēšanas metodes, taču viņa no tām atteicās.

Bijusī modele sacīja, ka ķīmijterapijas vietā viņa tiešsaistē meklējusi alternatīvas. Viņas uzmanību bija piesaistījis kāds vīrietis, kuram sociālajos tīklos ir simtiem tūkstošu sekotāju un kurš apgalvoja, ka cilvēka ķermenis var "izārstēties pats", ieviešot radikālas dzīvesveida un diētas izmaiņas.

Stojnova divarpus gadus ievēroja dažādas diētas un holistiskās terapijas, kā rezultātā viņas organisms tika novājināts un plaušās uzkrājās šķidrums.

Pagājušā gada maijā viņa tika nogādāta Frimlijas parka slimnīcā, kur ārsti paziņoja, ka viņa ir uz nāves robežas.

Irēnas ārste Dr. Klēra Rīsa sievieti mudināja paļauties uz tradicionālo medicīnu, jo vēzis jau bija attīstījies trešajā stadijā.

Irēna slimnīcā.
Irēna slimnīcā. Foto: Ekrānuzņēmums no "YouTube" video.

Stojnova vēl vairākas dienas turpināja atteikties, līdz beidzot piekrita ķīmijterapijai.

Viņa slimnīcas akūtās ārstēšanas nodaļā pavadīja 50 dienas.

Irēna skaidro, ka, pirmo reizi saņemot diagnozi, viņa nolēma atteikties no tradicionālās ārstēšanas, jo bija internetā lasījusi un redzējusi, ka "daudzi ārsti un profesori runā par alternatīvo terapiju un tās panākumiem."

39 gadus vecā sieviete divarpus gadus ievērojusi sulu diētu, taču izmēģinājusi arī svaigēšanas diētu, neregulāru badošanos, kā arī dažādus garšaugu un tēju uzlējumus.

Runājot par savu diagnozi, viņa ziņu aģentūrai PA atklāja: "Es biju sabrukusi, arī visa pasaule man apkārt sāka brukt, un es jutos pilnīgi viena."

Viņa neslēpj, ka vairākkārt saņēmusi ieteikumus uzsākt ķīmijterapiju, taču viņa deva priekšroku interneta "guru", meklējot alternatīvu risinājumu un padomu savas diagnozes ārstēšanai.

"Ar to viss sākās.

Es atradu vīrieti no Amerikas, kuram bija miljoniem sekotāju un kurš runāja par holistisko ārstēšanu," viņa teica.

"Viņam bija podkāsts, kurā viņš intervēja ļoti pieredzējušus ārstus un profesorus, kuri runāja par holistisko ārstēšanu, un viņi tradicionālo ārstēšanu sauca par "nežēlīgu un nepieņemamu".

Sarunās parādījās viedoklis, ka cilvēki, kuri piekrīt ķīmijterapijai, ir "slinki" un nevēlas ieguldīt darbu, lai atlabtu ar holistiskas ārstēšanas metodēm."

Stojnova turpināja: "Šim vīrietim arī ir trīs vai četras grāmatas par to, kā ar holistiskām metodēm izārstēt vēzi – kā gatavot salātus, lietot dažādus garšaugus, spiest sulu, ievērot neregulāru badošanos.

Tam visam bija tik daudz piekritēju, tik daudz cilvēku, kas to darīja.

Es iztērēju 2000 mārciņas sulu spiedēm – vienu smūtijiem, otru burkāniem, trešo citrusaugļiem un ceturto visam pārējam.

Es pavadīju divas līdz trīs stundas dienā, gatavojot sulas nākamajai dienai.

Es biju fanātiķe. Es biju kā ar klapēm uz acīm."

Pēc pārdzīvotā, apdomājot savu radikālo rīcību, viņa secina: "Es neapstājos tad, kad vajadzēja. Es vienkārši biju tik vāja, man bija miega trūkums un halucinācijas.

Man pat nebija spēka atvērt durvis ēdienu piegādātājiem.

Es nevarēju paelpot, jo manās plaušās bija šķidrums.

Diētas dēļ es zaudēju apmēram 20 kilogramus."

Viņa tika ievietota slimnīcā 2023. gada maijā, taču pat nepieciešamība pēc intensīvas stacionārās ārstēšanas nebija pietiekami skaidrs signāls, lai pārtrauktu mēģinājumus ārstēt vēzi ar alternatīvām metodēm.

Pēc neatlaidīgiem ārstu centieniem, ko mediķi paši raksturo kā mokošus, galu galā viņiem izdevās sievieti pārliecināt, un 10 dienas vēlāk Irēna piekrita sākt ķīmijterapiju.

Dr. Rīsa, Frimlijas hematoloģe, sacīja: "Pagāja apmēram 10 dienas no Irēnas uzņemšanas, līdz viņa piekrita sākt ķīmijterapiju. Un šajā laika periodā bija nācās piedzīvot dažas, kā to varētu raksturot, ļoti mokošas un nomācošas sarunas.

Apmēram piecas dienas pēc Irēnas uzņemšanas es patiesi domāju, ka, neskatoties uz to, ko mēs viņai sakām, viņa visam teiks "nē" un tādēļ nomirs ļoti tuvā nākotnē, kas man šķita diezgan graujoši."

Stojnova, kura pašlaik ir atlabšanas periodā, piebilda: "Tagad es saku cilvēkiem, ka ķīmijterapijas blaknes ir tīrais nieks salīdzinājumā ar blaknēm, kuras es pieredzēju, izmēģinot holistiskās ārstēšanas metodes.

Irēna pēc intensīvas stacionārās ārstēšanas.
Irēna pēc intensīvas stacionārās ārstēšanas. Foto: Ekrānuzņēmums no "YouTube" video.

"Lietojot "Instagram", "Facebook" vai pat "Google", miljoniem cilvēku apgalvos, ka ir izārstējuši vēzi holistiski – ar organiskiem burkāniem, pētersīļiem un seleriju.

Manuprāt, ir lieliski, ka mums ir uzskati un vērtības, bet arī ir lieliski, ja tos atbalsta zinātne, un, lūdzu, neignorējiet savus ārstus.

Es ignorēju mediķus un visu, kas saistīts ar tradicionālo medicīnu, un tādēļ gandrīz zaudēju dzīvību."

Viņa piebilda: "Ja jums ir vēzis, jums ir nepieciešams kaut kas daudz spēcīgāks par organisko burkānu sula un selerijas kātiem."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu