VIDEO Ukrainas armija veikusi plašu uzbrukumu Krievijai. Astoņos apgabalos notriekti 50 droni (2)

Apollo.lv
Papildināts 15:22, 20. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Euromaidan Press/"X"

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka naktī uz sestdienu, 20. aprīli, pretgaisa aizsardzības sistēmas virs astoņiem Krievijas apgabaliem notriekušas 50 Ukrainas armijas raidītos dronus, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Avoti Ukrainas specdienestos ukraiņu izdevumam "Suspilne" apstiprinājuši, ka plašo dronu uzbrukuma operāciju organizējis Ukrainas drošības dienests kopā ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galveno izlūkošanas pārvaldi un Ukrainas bruņoto spēku speciālo operāciju vienību.

Uzbrukumā veikti triecieni pa trim spēkstacijām un vienu degvielas pārstrādes rūpnīcu. 

Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā ietverts, ka 26 droni notriekti Belgorodas apgabalā 26, desmit Brjanskas apgabalā, astoņi Kurskas apgabalā, divi Tulas apgabalā, bet pa vienam Smoļenskas, Rjazaņas, Kalugas un Maskavas apgabalā. 

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs norāda, ka droni trāpījuši objektiem Istobnojes un Porozas ciematā. Porozā bojā gājuši divi cilvēki, bet Istobnojē neviens nav miris.

Brjanskas un Kurskas apgabalu gubernatori savos "Telegram" profilos arī ziņoja par notriektajiem droniem. Brjanskas gubernators Aleksandrs Bjogomazs norāda, ka Vigočinskas pilsētas apkaimē aizdedzies enerģijas infrastruktūras objekts. 

Smoļenskas apgabala gubernators Vasilijs Anokins norāda, ka kādā degvielas un energoenerģijas pārstrādes objektā Kardimovskas pilsētas apkaimē izcēlies ugunsgrēks. Savukārt Kalugas apgabala gubernators Vladislavs Šapša norāda, ka pēc drona trieciena aizdegusies elektriskā spēkstacija Malojarsolavecas apgabalā. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu